“Зброярі піщаних кар’єрів”. Під Києвом у власника “копанки” вилучили цілий арсенал

 

Прокуратура Київської області виявила незаконне видобування піску в Бориспільському районі і після обшуків 8 вересня вилучила техніку та арсенал зброї.
Про це в суботу, 9 вересня, повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“У ході досудового розслідування встановлено, що на території Бориспільського району, в межах Глибоцької сільської ради, функціонує піщаний кар’єр, яким на праві оренди володіє одне з товариств та здійснює видобування піску. Видобутий пісок застосовували в якості матеріалу для благоустрою, рекультивації та планування площадок Гартівського родовища площею 27,3 гектара”, – ідеться в повідомленні з ГПУ.

Сарган зазначила, що ще в 2015 році наказом Державної служби геології та надр України дію спецдозволу на видобування піску в кар’єрі біля села Глибоке зупинено і не відновлено.

“Під час проведення слідчих дій на кар’єрі виявлено та вилучено дві автівки із піском, екскаватор, а також вилучено документацію стосовно діяльності вказаного підприємства. За місцем проживання головного бухгалтера товариства під час обшуків виявлено та вилучено пістолети, автомати, велику кількість патронів”, – вказують у прокуратурі.

Досудове розслідування триває.

Читайте також:
У Києві вбили іноземця, у квартирі знайшли арсенал зброї

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна