Начальника управління морально-психологічного забезпечення МОУ затримали на хабарі, − Матіос

 

Військова прокуратура спільно з СБУ затримала за отримання хабара начальника управління морально-психологічного забезпечення Міноборони.

Про це написав у “Фейсбуці” головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

“7 листопада військові прокурори Київського гарнізону спільно зі співробітниками управління “К” СБУ в м. Києві затримали за отримання хабара полковника Г., який займає посаду начальника управління морально -психологічного забезпечення підготовки та застосування військ (сил) – заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, що підпорядковане безпосередньо Генеральному штабу Збройних Сил України”, – написав Матіос.

“Вказаний «душпастир» наших військових вимагав та одержав 1000 доларів США за вплив на прийняття рішення відповідними військовими службовими особами щодо переміщення військовослужбовця з однієї військової частини до іншої”, – повідомив голова військової прокуратури.

“Які «морально-психологічні» кадри- такі і сумні «здобутки» в протидії ПТСР та психологічних проблем серед наших військових”, – додав він.

грунтковський-матіос3 грунтковський-матіос2
<
>

ВИПРАВЛЕНО

У своєму дописі Матіос дав посилання на коментар начальника управління морально-психологічного забезпечення Міноборони обіймає Олега Грунтковського, з яким мав заочний конфлікт щодо оцінки морально-психологічного стану військових та реабілітації ветеранів бойових дій на сході України.

Це спонукало багато ЗМІ, зокрема й “Новинарню“, сприйняти повідомлення про арешт відповідного посадовця “Г.” на адресу Грунтковського.

Проте невдовзі Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив повідомлення про те, що інформація щодо затримання правоохоронцями генерал-лейтенанта Олега Грунтковського не відповідає дійсності.

“Начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України генерал-лейтенант Олег Грунтковський на даний час виконує завдання у складі Об’єднаних сил“, – наголосили у Генштабі.

Перепрошуємо за прикру помилку.

Як писала “Новинарня“,  в лютому Матіос заявив, що з усіх учасників бойових дій, починаючи з 2014 року, вчинили самогубства 518 осіб, а за два місяці 2018 року вкоротили собі віку 16 військовослужбовців Збройних сил України.
При цьому він обвинуватив Міноборони в бездіяльності та назвав причиною суїциду в армії і серед ветеранів “ПТРС” (насправді – ПТСР, постравматичний стресовий розлад).

Прокурор також назвав “мерзотником” Грунтковського, який 23 лютого, коментуючи попередні заяви Матіоса, сказав: “Ці заяви високопосадовців, які не працюють безпосередньо з особовим складом, це піар і маніпуляція”.

Грунтковський у відповідь пояснив, що проблема суїцидів в армії існує, але вона залишається не вирішеною також у провідних країнах світу, оскільки носить складний соціально-психолого-психіатричний характер і є проблемою суспільства в цілому, а не лише армії.

“І справа тут не в «засекречуванні» даних, а в тактовному ставленні до родин загиблих”, – наголосив тоді Грунтковський.

Читайте також:
Грунтковський відреагував на слова Матіоса про суїциди в армії

У Міноборони спростували заяви Матіоса про 2-3 суїциди щотижня

Самогубства після АТО: тінь незримої загрози

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна