Грунтковський відреагував на слова Матіоса про суїциди в армії

 

Начальник управління морально-психологічного забезпечення Міноборони Олег Грунтковський відреагував на звинувачення військового прокурора Анатолія Матіоса у бездіяльності.

Як інформує “Новинарня“, про це Олег Грунтковський написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Нещодавно високопосадовець військової прокуратури дозволив собі в образливій формі вивести в площину соціальних мереж чергову маніпуляцію про інформацію, яку я повідомив 23 лютого 2018 року на брифінгу в Генеральному штабі Збройних Сил України.

Він назвав озвучене мною “сумною брехнею”, нецензурно обізвавши при цьому. Таким чином, представник військової прокуратури продемонстрував свій примітивний морально-етичний рівень”

Олег Грунтковський пояснив, що проблема суїцидів  в армії існує, але вона залишається не вирішеною також у провідних країнах світу, оскільки носить складний соціально-психолого-психіатричний характер і є проблемою суспільства в цілому, а не лише армії.

“І справа тут не в “засекречуванні” даних, а в тактовному ставленні до родин загиблих. Зменшенні їх страждань від розголосу без їх дозволу, який може мати наслідки у ставленні односельців, роботодавців, відмови священників відспівувати тощо.

Але чомусь випадки, які Ви, військовий прокурор, вже зараховуєте до самогубств, ваші підлеглі кваліфікують за статтею 115 ККУ “Умисне вбивство” і по ним ще триває розслідування. Нагадаю Вам, що значна частка суїцидів в армії від правової незахищеності військовослужбовців та членів їх сімей”,- заявив Грунтковський.

Він зазначив, що у Міністерстві охорони здоров’я тривають слухання щодо реорганізації всієї психіатричної і суїцидологічної складових допомоги, у тому числі всіх силових відомств.

“Зазіхаючи на статус військового професіонала у таких серйозних питаннях, не робіть примітивних помилок і не показуйте свою військову неосвіченість. Оскільки ПТРС, про який ви так багато писали, це протитанковий реактивний снаряд або протитанкова рушниця самозарядна, а посттравматичний стресовий розлад – це ПТСР“, – написав Олег Грунтковський.

Також він виклав повний текст промови, яку озвучив на брифінгу. Суспільство у нас мудріше за більшість маніпуляторів і саме зробить висновок хто каже правду і займається реальними справами, а хто намагається його обдурити з метою дискредитації Збройних Сил.

документ грунтковський1 документ грунтковський2 документ грунтковський3 документ грунтковський4 документ грунтковський5 документ грунтковський6 документ грунтковський7 документ грунтковський8
<
>

Як писалаНовинарня“,  головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що з усіх учасників бойових дій, починаючи з 2014 року, вчинили самогубства 518 осіб.А за два місці цього року вкоротили собі віку 16 військовослужбовців Збройних сил України. При цьому він обвинувачує Міноборони в бездіяльності та називає причиною суїциду в армії і серед ветеранів “ПТРС” (насправді – ПТСР, постравматичний стресовий розлад). Прокурор назвав “мерзотником” начальника управління морально-психологічного забезпечення Міноборони Олега Грунтковського, який 23 лютого, коментуючи попередні заяви Матіоса, сказав: “Ці заяви високопосадовців, які не працюють безпосередньо з особовим складом, це піар і маніпуляція”.

Читайте також:
В Україні створили реєстр самогубств ветеранів АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна