З початку року на службу за контрактом у ЗСУ прийняли понад 27 тисяч осіб

 

З початку 2018 року на військову службу за контрактом у Збройних Силах України прийнято понад 27 тисяч осіб, зокрема 1700 офіцерів.

Про це під час брифінгу перед початком прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів повідомив заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Ігор Павловський, пише сайт Міноборони.

Павловський також зазначив, що станом на сьогодні в рамках призовної кампанії “Осінь-2018”, яка триватиме з жовтня по грудень, на строкову військову службу в ЗСУ призвано близько 5 тисяч осіб.

Загалом на виконання Воєнної доктрини України щодо змішаного способу комплектування ЗСУ, в 2018 році на строкову військову службу до Збройних Сил буде призвано 18 тисяч осіб (9 тисяч під час весняного призову, та 9 тисяч – восени).

Заступник міністра оборони також нагадав, що строковиків не посилають у зону бойових дій – вони залишаються служити у пунктах постійної дислокації військових частин (крім тих, які дислокуються в Донецькій та Луганській областях).

Як повідомляла “Новинарня“, восени до ЗС України та інших військових формувань на військову службу призвуть майже 18 тис. громадян. Зокрема, до Збройних сил України — 9 010 чоловік, Національної гвардії України — 6 500 чоловік, Державної прикордонної служби — 1550 чоловік, Державної спеціальної служби транспорту — 900 чоловік.

Читайте також:
Призовна кампанія у Києві на межі зриву, – військовий комісар

Уряд збільшив число призовників на строкову службу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна