Уряд збільшив число призовників на строкову службу

 

Майже 18 тисяч громадян України призвуть на строкову військову службу в жовтні-грудні 2018 року.
Таку чисельність на засіданні 26 вересня затвердив Кабінет Міністрів.

Згідно з цим рішенням, 9010 призовників будуть направлені на строкову службу до Збройних сил України, 6,5 тисячі – до Національної гвардії, 1550 – до Державної прикордонної служби і 900 – до Державної спеціальної служби транспорту, передає агенція “РБК-Україна”.

Витрати на проведення призову складуть майже 65 мільйонів гривень.

На строкову службу призиватимуть придатних за станом здоров’я українців чоловічої статі, яким на день відправлення у військові частини вже виповнилося 20 років, та осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Як інформувала “Новинарня“, 10 вересня президент України підписав указ про продовження осіннього призову на один місяць – до грудня.

Генеральний штаб ЗСУ пояснив, що призов продовжили у зв’язку зі збільшенням кількості призовників для комплектування військ Нацгвардії та Держприкордонслужби.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна