“Мрія” шахрая на $100 млн.: зі Швейцарії в Україну екстрадований екс-керівник агрохолдингу

 

Швейцарська Конфедерація видала Україні екс-керівника агрохолдингу, якого розшукували за шахрайство із завданням державі збитків на 800 млн. грн.
Про це повідомив департамент міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України.

За даними ЗМІ, екстрадійований – колишній гендиректор агрохолдингу “Мрія” Микола Гута.

“Завершена процедура екстрадиції зі Швейцарської Конфедерації в Україну громадянина, який розшукувався за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах, що спричинило матеріальних збитків на загальну суму 799 млн. 300 тис. грн.”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення про видачу вказаної особи до України було прийнято у жовтні, а 5 листопада чоловік був прийнятий українськими правоохоронцями і переданий органу досудового розслідування.

Заступник генпрокурора Євген Єнін на своїй сторінці у “Фейсбуці” уточнив, що йдеться про екс-главу одного з найбільших агрохолдингів.

“Сьогодні (5 листопада) зі Швейцарії до України передано екс-очільника одного з найбільших агрохолдингів, розшукуваного за вчинення шахрайства в особливо великих розмірах – близько 800 мільйонів гривень”, – написав Єнін.

За його словами, екстрадиція ускладнювалася протидією зацікавлених осіб не тільки в швейцарській, але і в українській правоохоронній та судовій системах.

Як зазначає видання “Лівий берег”, повідомлення Єніна свідчить, що екстрадований зі Швейцарії – колишній генеральний директор агрохолдингу “Мрія” Микола Гута.
Раніше він за запитом української сторони був оголошений Інтерполом у міжнародний розшук у зв’язку з присвоєнням 100 млн. доларів, що відповідає 800 млн. гривень за курсом до 2014 року.

У 2015 році нардеп Антон Геращенко говорив, що “Мрія Агрохолдинг” та його генеральний директор Гута до серпня 2014 року мали перед українськими і іноземними кредиторами фінансові зобов’язання в обсязі $1,3 млрд. “Набравши кредитів, “Мрія Агрохолдинг” оголосив про неможливість їх погашення”, – писав радник глави МВС.

Читайте також:
Нацполіція стверджує, що “главтітушка” Саркісян
– у Франції під екстрадиційним арештом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна