Нацполіція стверджує, що “главтітушка” Саркісян – у Франції під екстрадиційним арештом

 

Затриманий у Франції Армен Саркісян, якого називають організатором “тітушок” під час подій Революції Гідності, перебуває у Франції під екстрадиційним арештом.

Про це в п’ятницю, 13 квітня, повідомила прес-служба Національної поліції України.

При цьому прізвище розшукуваного передають як “Саргасян”.

“Французькі правоохоронці підтвердили затримання по лінії Інтерполу громадянина з документами на ім’я Армена Саргасяна. Чоловіка саме з такими даними оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу органами прокуратури на початку травня 2014 року”, – ідеться в повідомленні.

“Зараз чоловік, затриманий французькими правоохоронцями, перебуває у Франції під екстрадиційним арештом. Триває поглиблена перевірка всіх обставин за цим фактом та проводяться заходи щодо підтвердження його особистості”, – зазначили в НПУ.

За інформацією Нацполіції, розшукуваному інкримінують “організацію дій так званих «тітушок» – молодиків, причетних до побиття учасників Євромайдану”.

“Зокрема, громадянина Саргасяна розшукують за підозрою у вчиненні замаху на умисне вбивство двох або більше осіб (ч. 15, п.1 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України), з хуліганських мотивів (п.7 ч.2 ст. 115 КК), а також вчинене за попередньою змовою групою осіб (п.12 ч.2 ст. 115КК). Крім того, йдеться про вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу – умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом”, – нагадали в поліції.

Про те, що у Франції затримали Армена Саркісяна, 12 квітня повідомив глава МВС Арсен Аваков. На нього спрацювала розшукова база Інтерполу.
Генпрокуратура України висловила намір подати документи на його екстрадицію в найстисліші терміни.

Як відомо, Армен “Горлівський” до 2014 року був бізнесменом і кримінальним діячем на Донеччині, очолював обласну федерацію боксу. Його називали близьким до нардепа під ПР, олігарха Юрія Іванющенка (Єнакіївського).
Під час подій Майдану Саркісян організовував “тітушок” для участі в злочинних діях, зокрема в його команді був Юрій Крисін, засуджений умовно у справі про вбивство журналіста Веремія та арештований у інших майданівських справах.
Щодо Саркісяна була порушена кримінальна справа ще в 2014 році, але він зміг утекти, ймовірно, через дії з ознаками корупції першого заступника генпрокурора.

Саркісян має також паспорт громадянина Вірменії – імовірно, з цим може бути пов’язана відмінність у передачі його прізвища французькою стороною.

Після появи інформації про його нібито арешт Армен Саркісян заявив, що перебуває в Росії і не був затриманий у Франції.
“Я, звичайно, не сумніваюся в професіоналізмі українських правоохоронних структур, але повинен сказати, що інформація про моє затримання у Франції неправдива. Я вже давно не був у Франції, і мене там не затримували. Очевидно, мене з кимось переплутали”, – заявив Саркісян, якого цитує LB.ua.
“Я хотів би потрапити в Європу, але я туди не їжджу”, – сказав він.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна