“Сприяла спецслужбам РФ”: СБУ прийшла з обшуками до матері загиблої екс-“регіоналки” Бережної

 

Співробітники СБУ проводять у Києві слідчі дії в осіб, які сприяли спецслужбам країни-агресора в реалізації плану з дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, зокрема обшуки проводяться в Олени Бережної — матері загиблого екс-народного депутата від “Партії регіонів” Ірини Бережної.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає УНІАН.

Слідчі дії санкціоновані судом та відбуваються у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Під час досудового слідства оперативники спецслужби встановили, що один із фігурантів справи систематично відвідує Росію, де проводить зустрічі з колишніми українськими високопосадовцями, а також представниками державних органів країни-агресора.

Співробітники СБУ задокументували, що за вказівками і фінансуванням кураторів “громадський діяч” систематично організовує та проводить у Києві та обласних центрах України акції протесту, які спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні.

Гітлянська зауважила, що слідчі дії також проводяться в одному із приміщень, яке належить екс-заступнику колишнього міського голови Києва Леоніда Черновецького Ірені Кільчицькій і яке орендує Бережна.

“До самої Кільчицької претензії немає”, — сказала Гітлянська.

Як повідомляла “Новинарня“, колишня народна депутатка від “Партії регіонів” Ірина Бережна загинула в автокатастрофі у серпні минулого року.

Читайте також:
СБУ розповіла, в чому полягає держзрада екс-чоловіка Подкопаєвої
Прокуратура з болгаркою обшукала голову Держрезерву і хоче арешту на ніч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна