У ДТП на Адріатичному узбережжі загинула екс-нардеп від Партії регіонів Ірина Бережна

 

Колишня народна депутатка від Партії регіонів Ірина Бережна загинула в автокатастрофі.

Цю інформацію підтвердили у “Фейсбуці” подруги й екс-колеги Бережної по фракції ПР Олена Бондаренко та Олена Лукаш.

Першим про загибель 36-річної Бережної повідомив сайт LB.ua.

За інформацією видання, аварія сталася вранці в суботу, 5 серпня, “на узбережжі Адріатичного моря між Італією і Хорватією” (насправді між Італією та Хорватією розташована територія Словенії).

Швидше за все, водій, який віз Бережну з восьмирічною донькою Даніелою, не впорався з керуванням, і машина вилетіла з серпантину.

І водій, і Бережна загинули на місці, дочка екс-депутатки отримала незначні травми. Дівчинка сиділа ззаду в автокріслі, була пристебнута.

Ірина Бережна народилася 13 серпня 1980 року в Луганську. Закінчила юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю правознавство, працювала нотаріусом.

На позачергових парламентських виборах 2007 року стала народним депутатом України VI скликання від Партії регіонів (№ 151 у виборчому списку), в грудні 2012 року виграла вибори в одномандатному окрузі №169 (Харківська область) і пройшла у Верховну раду VII скликання.

Входила в Комітет  ВР з питань правосуддя.

Після Революції гідності мешкала переважно поза Україною – в Росії та різних країнах Європи. Останнє фото, яке Бережна виклала у своєму фотоблозі  “Інстаграм” – із показу російської дизайнерки Уляни Сергєєвої в Монако.

При цьому в соцмережах Бережна активно критикувала чинну українську владу та європейські прагнення України, зокрема, дошкульно висміювала радість українців з приводу надання безвізового режиму з державами ЄС.

Разом із матір’ю, Оленою Бережною, Ірина боролася проти присвоєння імен Степана Бандери та Романа Шухевича проспектам у Києві: їхня організація “Антифашистська правозахисна ліга” подавала відповідні судові позови проти Київської міськдержадміністрації, а також ініціювала підписання петицій проти перейменування на сайті КМДА.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна