Прокуратура з болгаркою обшукала голову Держрезерву і хоче арешту на ніч

 

Прокуратура Києва підтвердила, що її працівники провели обшуки у голови Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука. Посадовцю вручили підозру в службовій недбалості, що спричинила державі збитків на суму понад 6 мільйонів гривень.

Про це повідомила у “Фейсбуці” речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

Перед цим уранці голова Держрезерву Вадим Мосійчук заявив про обшуки у своєму помешканні.

Прокуратура стверджує, що Мосійчук ухвалив рішення перемістити понад 14 тисяч тонн зерна з одного державного підприємства на інше, і це спричинило безпідставні витрати на суму понад 6 млн. грн.

“Ці рішення посадовець прийняв одноособово, без погодження з Кабінетом Міністрів та без жодних обґрунтувань. Лише у подальшому мотивував ці рішення начебто наявною загрозою втрати зерна, пов’язаною з близьким розташуванням зерносховища із зоною проведення АТО.
Однак всі ці обставини свого підтвердження не знайшли та були повністю спростовані у ході досудового слідства”, – заявила речниця прокуратури.

За її словами, підозра чиновнику обґрунтовується аудиторським звітом, висновками економічних експертиз та результатами службового розслідування.

З’ясувалось також, що підлеглі підозрюваного неодноразово вказували йому на протиправність таких дій, за що і були ним незаконно звільнені, вказує Максимець.

Речниця столичної прокуратури уточнила, що правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи Мосійчука. Обшуки тривають у службових приміщеннях Держрезерву.

Як видно з поширених прокуратурою фото, двері в квартиру вирізали болгаркою.

За присутності адвоката Мосійчуку, крім підозри у службовій недбалості, було вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту з електронним браслетом та клопотання про відсторонення від посади.

Читайте також:
На хабарі 200 тисяч затримали голову поліції на Донеччини
– екс-комбата “Харкова-1” Янголенка

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна