На Луганщині отримав вирок екс-бойовик “ЛНР”, затриманий на кордоні

 

Набув чинності обвинувальний вирок Сватівського районного суду на Луганщині стосовно мешканця Луганська, якого Служба безпеки України викрила в участі у терористичній організації “ЛНР”. Його засуджено до чотирьох років позбавлення волі.
Як передає “Новинарня“, про це 31 жовтня повідомив прес-центр СБУ.

Співробітники контррозвідки управління СБ України в Харківській області встановили, що 22-річний чоловік з початку бойових дій на Донбасі “активно відстоював ідеї відокремлення Луганщини від України та створення на її території проросійського псевдодержавного утворення”.

Із жовтня 2015 року до січня 2016 року він був учасником так званої 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го мотострілецького корпусу “армії ЛНР”, яка дислокувалася поблизу села Піонерське Станично-Луганського району.

Бойовик займав посаду сапера, виконував завдання з бойової охорони і обслуговування важкої броньованої техніки та артилерії. Згодом, нібито після виникнення проблем із фінансуванням НЗФ – виїхав до Росії на заробітки.

“Через конфлікт з роботодавцем він потрапив до поля зору російських силовиків та вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію”, – зазначила в СБ України.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у травні 2018 року під час перетину державного кордону України на пункті пропуску в Харківському районі.

Вироком суду луганця визнали винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Нагадаємо, у травні СБУ під виглядом ПВК виманила й затримала бойовика з Луганська.

Читайте також:
Фотокора засудили за “позитивне висвітлення” діяльності бойовиків “ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна