СБУ під виглядом ПВК виманила й затримала бойовика з Луганська

 

Служба безпеки України під виглядом “приватної військової компанії” виманила з непідконтрольної території Луганської області бойовика “ЛНР” та затримала його за участь у терористичній організації.
Як передає “Новинарня“, про це, починаючи з 23 травня, пишуть інтернет-ресурси сепаратистів ОРЛО.

Бойовика – так званого “військовослужбовця народної міліції ЛНР” – звуть Григорій Казьмін. Обставини його затримання описала мати.

За її словами, Григорій “протягом півроку вів таємне листування з псевдопредставником приватної військової компанії”.

Скориставшись віком та амбіціями молодика, співробітникам СБУ вдалося виманити Казьміна на територію України для отримання закордонного паспорта.

“Мій син прагнув до самовдосконалення. Займався спортом. Завжди і в усьому намагався бути першим. Співробітники СБУ під виглядом представників приватної військової компанії запропонували йому професійну перепідготовку в спеціалізованому військовому таборі з подальшим проходженням служби в невідомому для мене місці”, – розповіла мати бойовика.

“Для отримання закордонного паспорта він відправився на територію України. Вже на наступний день мені подзвонили невідомі і сказали, що мій син перебуває під арештом і буде засуджений за тероризм”, – повідомила жінка.

У т. зв. “народній міліції ЛНР” в коментарях місцевим інтернет-ресурсах визнали, що такі інциденти не поодинокі.

У Службі безпеки України наразі не коментують ці повідомлення.

Як писала “Новинарня“, у жовтні 2016 року СБУ так само – церез фіктивну пропозицію роботи – виманила на територію України бразильського бойовика “ДНР/”ЛНР” Рафаела Лусваргі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна