Фотокора засудили за “позитивне висвітлення” діяльності бойовиків “ЛНР”

 

Харківський фотокореспондент Сергій Кочетов отримав 3 роки ув’язнення умовно за “позитивне висвітлення” діяльності бойовиків “ЛНР”. Про це йдеться у вироку Московського районного суду Харкова від 16 серпня.

Як повідомляє “Українська правда”, Кочетов визнав свою провину у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і пішов на угоду зі слідством. Його засудили до позбавлення волі строком на 3 роки. Однак фотокора звільнили від покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Упродовж 2014-2015 років Кочетов публікував у харківському виданні Press-post (Press-post.net) та московському “Свободная пресса” (svpressa.ru) репортажі, “які були спрямовані на позитивне висвітлення діяльності учасників незаконного формування “Луганська народна республіка”.

Слідство стверджує, що завданням Кочетова було позитивне висвітлення діяльності “ЛНР” та висвітлення перспективності її взаємовідносин із Російською Федерацією.

Зокрема, фотограф мав “фіксувати позитивну реакцію жителів Луганської області, які зустрічають гуманітарний конвой з Російської Федерації”, “позитивно висвітлювати діяльність політичних сил Російської Федерації, які направляють допомогу”.

“Кочетов усвідомлював, що виготовлені ним фотознімки будуть використані для розміщення із статтями, в яких автори підтримують, а в деяких випадках і закликають до відокремлення частини території України”, – йдеться у вироку.

Читайте також:
Судді “ВС ДНР”, яка виносить смертні вироки, в Україні дали 10 років заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна