На російський авіаносець “Адмірал Кузнєцов” впав баштовий кран, — ЗМІ

 

У ніч на вівторок, 30 жовтня, в селищі Росляково Мурманської області РФ сталася надзвичайна подія з авіаносцем “Адмірал Кузнєцов”.

Інцидент стався близько півночі на 82-му судноремонтному заводі під час постановки авіаносця “Адмірал Кузнєцов” в плавучий док — ПТ-50, повідомляє “СеверПост“.

В результаті сам док затонув, крім того, впали два баштові крани, один із них — на авіаносець.

Як передає видання, в російській соцмережі один із співробітників підприємства уточнив, що чотирьох людей вдалося витягнути з води. Згодом з’явилися дані про трьох постраждалих і одного зниклого безвісти.

За непідтвердженою інформацією, робітники могли потрапити у воду. Не виключено, що можуть бути й загиблі.

Також повідомляється, що близько 70 осіб були евакуйовані з території судоремонтного заводу. Іде рятувальна операція за участю військових та МНС.

Офіційних підтверджень НП немає, в мерії Мурманська відмовилися коментувати подію.

Як пише BBC, на 82-му судноремонтному заводі повідомили, що через перебої в подачі електроенергії цистерни плавучого дока заповнилися водою, і док пішов під воду. Сам крейсер при цьому не постраждав.

“Корпус корабля в результаті інциденту на 82-му заводі не постраждав. Корабель в штатному режимі буксирується до свого причалу на 35-му заводі в Мурманську для продовження планових ремонтних робіт”, — сказав представник заводу.

Як зазначає “Голос Америки”, док почав тонути під час виходу з нього “Адмірала Кузнєцова”.

ПД-50 був єдиним у своєму класі, який міг приймати судна ВМФ Росії на зразок ракетного крейсера “Петро Великий” і авіаносного крейсера “Адмірал Кузнєцов”.

ПД-50 побудували в 1980 році у Швеції на замовлення військово-морського флоту СРСР. Ширина дока становить 67 метрів, довжина – 330 метрів, вантажопідйомність – 80 тис. тонн, він призначений для ремонту великих надводних кораблів і підводних човнів.

Читайте також:
Росіяни на авіаносці “Адмірал Кузнєцов” втопили вже другий винищувач

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна