Документальний фільм про хлопчика з Донбасу увійшов у лонг-лист претендентів на “Оскар”

 

Документальний фільм про Донбас “Далекий гавкіт собак” (“The Distant Barking of Dogs”) пройшов кваліфікацію Американської кіноакадемії і потрапив у лонг-лист претендентів на премію “Оскар”.

Про це написав асистент режисера стрічки Азад Сафаров у “Фейсбуці“.

“Конкуренція неймовірна. Поруч з нами вже близько 160 стрічок, ще з десяток додадуться в листопаді. Це просто рекорд Оскара за кількістю документальних стрічок”, – зазначив Сафаров.

Він також повідомив, що серед інших на цьогорічний “Оскар” претендує відомий режисер Майкл Мур, автор скандального документального фільму “Фаренгейт 9/11” – про атаку на США 11 вересня 2001 року. Новий його фільм називається “Фаренгейт 11/9” і присвячений нинішньому президенту США Дональду Трампу.

15 найкращих фільмів, які увійдуть у шорт-лист на здобуття “Оскара”, журі визначить у грудні.

“Віддалений гавкіт собак” – фільм датського режисера Сімона Леренга Вільмонта про 10-річного хлопчика з Донбасу. Олег живе зі своєю бабусею Олександрою у невеликому будинку в селі на лінії фронту. Більшість людей із села давно виїхали, але бабусі з онуком подобається жити там разом. Тому вони хочуть залишитися і далі дбати одне про одного, незважаючи на війну.

Зйомки стрічки відбувалися в селі Гнутовому Донецької області.

Трейлер фільму “Віддалений гавкіт собак”:

Читайте також:
Гротескний “Донбас”. Чи отримає “Оскар” фільм Лозниці про “не регіон, а поняття”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна