Російські війська на Донбасі поповнюють “донські козачки”, — розвідка

 

На окупованій території Донецької та Луганської областей командування російсько-окупаційних військ комплектує місцеві військові підрозділи складом кадрових військовослужбовців ЗС РФ та спеціальних груп так званого “Всевеликого войска Донського”, які прибувають з території Росії.

Про це заявив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Зважаючи на провальну кампанію так званого призову на військову службу населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, командування російських окупаційних військ комплектує особовим складом підрозділи з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ за рахунок прибуваючих з території Росії кадрових військовослужбовців ЗС РФ та спеціальних груп так званого «Всевеликого війська Донського»”, — наголосив речник.

За інформацією розвідки, усіх “новачків”, які прибувають на Донбас, перевіряють російські інструктори. “Новобранці” проходять спеціальні інструктажі щодо встановлення взаємовідносин з місцевим населенням. Зокрема, ставлення до місцевих жителів з боку прибулих у жовтні цього року так званих “козачків” суттєво відрізняється від звичної поведінки цієї категорії осіб.

Як зазначає речник, ці особи виявляють значну зацікавленість у спілкуванні з місцевим населенням, активно просувають ідеї “руського миру”, цілеспрямовано нав’язують місцевим жителям проросійські погляди та зневажливе ставленням до всього українського.

Крім того, за інформацією розвідки, ці бойовики беруть активну участь в агітаційних заходах, пов’язаних з так званими виборами на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, які заплановані на 11 листопада цього року.

Читайте також:
Бойовики в ОРДЛО хочуть “віджати” порожні квартири, але бояться бунту, — Лисянський

Штовханина в ляльковому театрі: “вибори” в ОРДЛО та їх значення для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна