З 2026 року Україна вже не вироблятиме “шампанське” та “коньяк”

 

Українські винороби готові виконати вимоги Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, зокрема щодо переходу на нові найменування продукції, після завершення перехідного періоду, тобто після 2026 року, повідомляє “Укрінформ”.

 
“Українські винороби готові виконати всі вимоги, які передбачені в рамках Угоди про асоціацію, та перейти на нові найменування для своєї продукції після завершення перехідного періоду — після 2026 року. Ідеться про назви “шампанське” та “коньяк”, бо ці терміни походять від географічних назв територій — провінції Шампань і міста Коньяк. Ми тісно співпрацюємо з Національним міжпрофесійним бюро Коньяка та Міжпрофесійним національним комітетом вин Шампані та рахуємося з вимогами Франції, яка захищає інтереси своїх виробників”, — розповів генеральний директор корпорації “Укрвинпром” Володимир Кучеренко.
 
Він нагадав, що Молдова та Вірменія вже виконали умови ЄС. Так, молдовський коньяк отримав офіційну назву “Дівін” (Divin), яка наразі є товарним знаком, що належить державі. Вірменія змінила назву на “Арбун”.
 
“Ми також повинні пройти процедуру зміни найменування. Це не просто переклеїти етикетки. Нова назва повинна враховувати історичні моменти чи національні особливості. А головне — треба також подбати про те, щоби не допустити зниження виробництва, зберегти робочі місця, вдосконалювати технологічне виробництво української виноробної галузі”, — наголосив Кучеренко.

Читайте також:
Алкоголь знову подорожчав. Півлітра тепер – від 90 грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.