У центрі окупованої Ялти бандурист співає українські пісні. ВІДЕО

 

На території окупованого РФ Криму, в Ялті бандурист Михайло Білозір грає на музичному інструменті й співає українські пісні.

“Треба подякувати цій людина за сміливість. Тут це дуже ризикована затія“, — говорить місцева жінка, усміхається і подає музикантові руку. “Я — українка і дуже люблю Україну. Для мене це як ковток свіжого повітря”, — зізнається вона.

Чоловік одягає вишиванку і приходить на набережну. “Ловить” тут чимало здивованих поглядів перехожих. Помічаючи відеокамеру, люди ховають  лице або відвертаються, але все ж підходять.

“За наше, рідне, українське…” — каже місцевий мешканець, легко прикриваючи рот мобільним телефоном, і кидає до сумки музиканта гроші.

Михайло Білозір переїхав у Ялту 40 років тому. Зараз мешкає в сараї на краю міста.

Не всім до вподоби його діяльність. “Недавно сусід на мене напав. Навіть побив трохи, смикнув за чуба і вирвав половину волосся. Я тоді дуже хворів, ледь ходив”, — розповідає Білозір.

Бандурист спілкується із старшим сином, інші діти не підтримують батька. “Молодший син і донька вчилися у комуністичній школі. На жаль, вони мають проросійські погляди”, — із сумом розповідає він.

Аби отримувати пенсію і мати, за що жити, чоловік був змушений прийняти російське громадянство.

“Зараз не ризикую співати патріотичні пісні, більше — просто веселі. Людям погано тут, потрібно піднімати їм настрій”, — говорить Михайло Білозір.

Читайте також:
У Ялті чотирьох жителів засудили до штрафів за “екстремізм” у соцмережах

Музика єднає: оркестр Повітряних cил США виконує пісню УПА у стилі джаз. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна