У Ялті чотирьох жителів засудили до штрафів за “екстремізм” у соцмережах

 

Підконтрольний Кремлю Ялтинський міський суд в окупованому Криму призначив штраф у розмірі 300 тис. рублів 20-річному студентові кримського коледжу, який розміщував у соцмережах “матеріали екстремістського характеру”.
Про це в понеділок, 6 серпня, повідомляє агенція ТАСС з посиланням на прес-службу кримського управління ФСБ РФ.

Із матеріалів кримінальної справи випливає, що студент 4-го курсу Ялтинського економіко-технологічного коледжу “з квітня 2015 року по жовтень 2017 року розміщував у соціальній мережі “ВКонтакте” матеріали, що містять висловлювання, спрямовані на розпалювання національної, расової та соціальної ворожнечі”, йдеться в повідомленні.

Як правило, в такий спосіб російські силовики часто позначають проукраїнські матеріали.

“Крім цього, спецслужби припинили діяльність ще трьох жителів курорту, які з квітня по червень 2018 року “промишляли” розміщенням в інтернеті “матеріалів екстремістського характеру, що демонструють нацистську атрибутику і символіку організацій, заборонених в РФ”, – передає ТАСС.

Зловмисники відбулися протоколами про адміністративні правопорушення – їм призначені покарання у вигляді штрафу в розмірі від 1000 до 2000 рублів, зазначили в окупаційному відомстві.

Принагідно ТАСС з посиланням на генпрокуратуру РФ повідомляє, що загальна кількість зареєстрованих злочинів екстремістської спрямованості у Росії скоротилося в порівнянні з показником першого півріччя минулого року на 10,1% – до 762 злочинів.

“Останні роки число виявлених екстремістських злочинів росло. Згідно з раніше опублікованими даними, за 2017 рік був відзначений ріст числа таких злочинів на 4,9%, за 2016 – на 9,1%”, – ідеться в інформації російського інформагентства.

Читайте також:
У Криму “за екстремізм” на 2 роки посадили українського активіста Мовенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна