У Криму “за екстремізм” на 2 роки посадили українського активіста Мовенка

 

Підконтрольний РФ Гагарінський районний суд Севастополя оголосив вирок Ігорю Мовенку, якого визнано винним в екстремізмі. Чоловіка засудили до двох років ув’язнення в колонії-поселенні, передає видання “Крим.Реалії“.

Перед оголошенням вироку суддею Павлом Криллом Мовенко попросив суд “винести справедливе рішення”.

Мовенку інкримінували ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу Росії (“публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності”) за кілька коментарів у групі “Крим – Україна” в соціальній мережі ВКонтакте.

Засудженого етапують до СІЗО Сімферополя.

Адвокат Мовенка Оксана Железняк повідомила, що вирок оскаржать.

 

Як відомо, 16 грудня 2016 року в окупованому Криму співробітники ФСБ забрали Мовенка з роботи, після чого побили і пригрозили кинути до СІЗО, якщо він не зізнається в екстремізмі.
Раніше у вересні Мовенка побили в Севастополі за розміщену на велосипедній рамі символіку батальйону “Азов”. Нападник на Мовенка назвався співробітником поліції.

Читайте також:

Суд у РФ продовжив арешт українського політв’язня Гриба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна