Суд у РФ продовжив арешт українського політв’язня Гриба

 

У російському Краснодарі суд продовжив на 2 місяці термін попереднього ув’язнення арештованого українця Павла Гриба. Про це пише “Інтерфакс-Україна” із посиланням на адвоката Марину Дубровіну.

“За клопотанням слідчого, Жовтневий районний суд Краснодара продовжив П. Грибу запобіжний захід у вигляді арешту до 4 липня 2018 року”, – снаводить видання слова адвоката.

Читайте також:
Український консул в РФ нарешті зміг поговорити з політв’язнем Грибом українською мовою

Як повідомляла “Новинарня“, 28 серпня член громадської ради Державної прикордонної служби України, колишній офіцер ДПСУ Ігор Гриб заявив про зникнення свого 19-річного сина.
За його словами, 24 серпня Павло поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки у соціальних мережах. Дівчина ж мала приїхати на зустріч з Росії, із Сочі.

У Гомелі батько з’ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю (Сочі).

Пізніше сам Павло розповів, що на автостанції Гомеля його викрали невідомі в цивільному і передали іншим невідомим людям у лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли в Смоленську область РФ, де оформили арешт за російськими законами.

7 вересня стало відомо, що Павло утримується у слідчому ізоляторі № 5 в Краснодарі.
Суд у Краснодарі постановив заарештувати Павла до 17 жовтня.

Влада Росії намагається звинуватити його в тому, що він планував теракт на шкільній лінійці в Сочі.

15 вересня у МЗС повідомили, що Гриба перевели зі слідчого ізолятора до медичної установи. 16 вересня його повернули до слідчого ізолятора.

Хлопець має важку вроджену хворобу та потребує щоденного специфічного лікування. Він заявляв, що не отримує призначених йому ліків і турбується про своє здоров’я.

11 жовтня до хлопця не допустили українських лікарів.

18 жовтня арешт Гриба продовжили до 4 січня 2018 року. А надалі – до 4 березня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна