Cambrian Patrol: десантники ЗСУ посіли друге місце на змаганнях на виживання у Британії. ФОТО

 

Українські військовослужбовці другий рік поспіль здобули “срібло” на багатонаціональних змаганнях “Кембрійський патруль”, які відбулися неподалік містечка Брекон в Уельсі, в районі Чорних гір.
Як передає “Новинарня“, про це інформує прес-служба командування ДШВ ЗСУ.

Якщо торік на Cambrian Patrol їздила команда 3-го окремого полку спецпризначення ССО ЗСУ з міста Кропивницький і вона показала другий результат, то цього разу справу спецпризначенців продовжили Десантно-штурмові війська.

Упродовж тижня 127 команд із 27 країн демонстрували свою майстерність у проходженні виснажливого 80-кілометрового маршу та у виконанні різних бойових завдань.
“Українські десантники обігнали 13 команд, вісім із яких, згодом, зійшли з дистанції”, – повідомляють у ДШВ.

У цьогорічних змаганнях команди були поділені на сім потоків по 18 команд у кожному. Разом з українцями в марші брали участь підрозділи з Білорусі, Молдови та Угорщини.

Загалом на маршруті патрулів навчань було 11 точок, протяжність – 80 км, якщо йти напряму.

З урахуванням того, що наші воїни десь йшли в обхід, адже по високих горах пересуватись не просто – висота складала близько 420-670 метрів, а схил – від 45 до 70 градусів, тому протяжність маршу українських десантників досягнула 85-95 кілометрів.
Кожний учасник ніс на собі два рюкзаки, загальною вагою 41 кг, зброю, подвійний боєкомплект та радіостанцію з чотирма батареями.

“Нам заборонили користуватися приладами навігації, і до того ж приготували для нас декілька несподіваних сюрпризів”,

– розповів капітан команди молодший лейтенант Антон.

Основний акцент організатори зробили на командну роботу, яка полягала у розвідці – виконанні завдань із розкриття місця перебування супротивника.

Фото: ДШВ

Змагання вважаються екстремально важкими: марш-кидок Кембрійськими горами на 50 миль під дощем, дві доби без сну, робота з агентами, місцевим населенням, знешкодження терористів і звільнення цивільних заручників, допит та робота з полоненими, розмінування, хімічні атаки, закладки, робота автономними малими групами, форсування водних перешкод, надання першої медичної людям з травматичними ампутаціями…

На першій точці, відразу ж після старту, українські десантники почали надавати першу медичну допомогу, оскільки відбулася імітація авіакатастрофи вертольоту, в якому лежав чоловік з відірваною ногою, поблизу вертольоту лежали непритомна жінка та чоловік, який був у стані афекту.
Військовослужбовці оглянули місце катастрофи та виявили, що людина з відірваною ногою, за сценарієм змагань, є військовими з Великої Британії, а інший чоловік та жінка – військові дружніх сил НАТО.

Катастрофа сталася тому, що умовні терористи використали переносний зенітно-ракетний комплекс “Стріла-2”.

Фотогалерея:

медаль Кембрійський патруль 2018 _ (7) Кембрійський патруль 2018 _ (2) Кембрійський патруль 2018 _ (3) Кембрійський патруль 2018 _ (5) Кембрійський патруль 2018 _ (4) Cambrian Patrol 2017 _4 Cambrian Patrol 2017 _6 Cambrian Patrol 2017 _5 Кембрійський патруль 2018 _ (10) Кембрійський патруль 2018 _ (1) Кембрійський патруль 2018 _ Пакистан
<
>

Друга точка – розвідка об’єкту, де учасникам потрібно було розвідати лише одну з трьох координат. Але українські десантники вирішили розвідати дві точки, щоб перестрахуватися та мати глибше уявлення про супротивника.
Ворожі сили (сім-дев’ять військових) були добре організовані і кілька тижнів охороняли протиповітряні комплекси та міномети.

Точки три і чотири – це водна переправа. Температура води – 3-5 градусів, доповідь умовному командиру про виконання та отримання завдання на наступний день

На точці шість, пройшовши 8-10 кілометрів та заглибившись у ліс, учасники вийшли на мінне поле, знайшовши на ньому дві протипіхотні, дві радіокеровані та одну протитанкову міну.

На восьмій точці українські десантники були відзначені інструкторами Великої Британії як одна з найкращих команд, оскільки розпізнали та виявили 14 із 15 цілей – танків, САУ та броньованих автомобілів.

На дев’ятій точці українська команда знову була відзначена як одна з найкращих за блискавичне відпрацювання захоплення у полон двох умовних противників, одним із яких була військовослужбовець-жінка.
В результаті захоплення полонених вдалося з’ясувати важливі дані, які допомогли при виконанні фінального завдання, адже була знайдена карта противника, на якій було позначено стратегічно важливі напрямки руху на лінії оборони.

“На одинадцятій точці (як жартома її назвали українські десантники – «останнє коло пекла») зайшли в тепле приміщення, де перебувало двоє військових, один із яких – командир батальйону, за умовами конкурсу, привітав українців із чудовими показниками у навчаннях та подякував за участь”, – розповіли в ДШВ.

У результаті навчань українські десантники стали другими. Срібні медалі їм вручив командир 160-ї піхотної бригади Сухопутних військ ЗС Великобританії, яка виступає організатором змагань.

Про перемогу – четвертий рік поспіль, а загалом п’ятий раз – повідомили військові Пакистану (батальйон північної легкої піхоти).

Міжнародні військові змагання Cambrian Patrol вважаються одними з найскладніших у Європі.
Їх почали проводити з 1959 року, коли група військовослужбовців сухопутних військ Британії територіальної оборони Уельсу розробила курс тренувань на вихідні дні, який складався із марш-кидка на довгу дистанцію через Кембрійські гори і завершувався стрільбами на полігоні Сеннібрідж.
Із кожним роком на змагання залучається все більше міжнародних учасників.

На думку британських організаторів, участь у цих навчаннях не є конкуренцією та не передбачають підсумкової “турнірної таблиці” – вони проводяться для розвитку різних підрозділів.

Для британців проходження Сambrian Patrol – перша сходинка до служби в SAS (Special Air Service – Спеціальна повітряна служба – головний підрозділ сил спеціальних операцій британської армії).

Читайте також:
“Джентльмени, складіть зброю!”
Рота ДШВ ЗС України захопила американський штаб на навчаннях НАТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна