Третій полк ССО ЗСУ привіз срібні медалі зі змагань спецпризначенців у Британії. ФОТО, ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

 

Команда 3-го окремого полку спецпризначення ССО ЗСУ з міста Кропивницький здобула срібні медалі на міжнародних навчаннях спецпризначенців Cambrian Patrol, що відбулися у Великій Британії.

Як передає “Новинарня“, про повернення української команди розповів армійський волонтер Роман Сініцин.

За даними сайту Forces Network, цього року у випробуваннях вперше взяли участь 131 патрулів.

Крім тисячі британських військових – представники 28 країн: Вірменії, Узбекистану, Об’єднаних Арабських Еміратів, Філіппін, Молдови, Грузії, Швейцарії, Албанії, Данії, Італії, Казахстану, Нідерландів, Литви, Чилі, Бразилії, Пакистану, Мексики, Непалу, Нової Зеландії, Ірландії, Сербії, Чехії, Австралії, Боснії і Герцеговини, Канади, України, Іспанії та Франції.

Фоторепортаж:

Cambrian Patrol 2017 _6 Cambrian Patrol 2017 _8 Cambrian Patrol 2017 _7 Cambrian Patrol 2017 _5 Cambrian Patrol 2017 _4 Cambrian Patrol 2017 _ Cambrian Patrol 2017 _2
<
>

 

“Змагання вважаються екстремально важкими – марш-кидок Кембрійськими горами в Уельсі. 50 миль гірською місцевістю у штормову погоду за дві доби без сну, робота з агентами, місцевим населенням, знешкодження терористів і звільнення цивільних заручників, допит та робота з полоненими, розмінування, хімічні атаки, закладки, робота автономними малими групами, спецзв’язок, форсування водних перешкод у горах з температурою води +6, зачистки поселень, розвідка, розмінування, надання першої медичної людям з травматичними ампутаціями…
Хлопці Редута – другі!” – розповів про перебіг та результат змагань Сініцин на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Нагорода укрїнської збірної. Фото: Роман Сініцин

Forces.net пише, що золоті медалі виграли пакистанці.

За даними Trending.pk, Пакистан перемагає у цьому випробуванні третій рік поспіль, а загалом – четвертий раз.

“У команді [ССО України] були бійці та офіцери, що брали участь в багатьох боях на Донбасі. У тому числі маловідомих сторінках початку війни”, – додав Сініцин посилання на текст, у якому розповідається про події за участю 3-го полку червня 2014 року в Донецькій області.

Зазначається, що Редут – позивний полковника на ім’я Трепак Олександр Сергійович.

ОНОВЛЕНО. 3-й окремий полк спеціального призначення підтвердив відомості про те, що кропивницькі спецпризначенці вибороли “срібло” у змаганні Сambrian Patrol у Великій Британії.
Про це йдеться в повідомленні на ФБ-сторінці 3 опсп.

Зазначається, що українська команда із восьми військовослужбовців 3-го полку була однією зі 137 команд-учасниць турніру.

“Ми прибули в Белфаст, і нас відвезли до 160-ї навчальної бригади [ЗС ВБ], де ми тиждень проходили підготовку, а 19 жовтня вийшли на 48-годинне змагання.

Перша фаза була вступна: перевіряли наші лідерські якості, навігаційну підготовку. Друга фаза була активна: тактична робота в дії, штурм будівель, евакуація поранених, розмінування. Частина команд зійшли із маршруту в процесі.

Загалом за 48 годин ми пройшли орієнтовно 80 кілометрів у повній екіпіровці – із 45-кілограмовими рюкзаками.

Змагання проходили на полігоні в Уельсі. В результаті ми набрали 76 очок– це була найбільша кількість балів серед команд-учасників.

Далі був брифінг – розбір польотів, де ми пояснювали свої дії”, – розповівкерівник команди з позивним Алекс.

У повідомленні 3 опсп сказано, що перше місце на Combat patrol посіли британці із 74,5 бала.
“Чому із більшими балами українці отримали друге місце, їм не пояснили. Учасники припускають, що це може бути результат брифінгу. Проте вже наступного кропивницькі спецпризначенці мають намір отримати перше місце”, – сказано в повідомленні.

Хлопці кажуть, невеликою незручністю було те, що із команди англійську мову знало лише двоє, а також дуже специфічна місцевість із горами і болотами.

Фото: 3 полк спецпризначення

“Ці змагання більше перевіряють вольові якості. Якщо морально зламаєшся, то до кінця не дійдеш. Завдання було провести патруль, перейти на територію противника і вести роботу вже на ворожій території. Щоб перетнути кордон, треба було подолати гору вистою 800 метрів над рівнем моря вночі. Треба було переходити річку вбрід. Що стосується навігації, то карти не такі інформативні, як наші. Але ми все ж уникали дороги, де були ворожі патрулі, орієнтувались на компас і карту”, – розповів учасник команди Пульс.

“Маршрути надзвичайно екстремальні. Нічого не видно, постійно йде дощ, болото по коліно, каміння й обвали, гірські річки і водоспади. Надзвичайно важко. Складні були і завдання. З урахуванням Женевської конвенції, з наданням медичної допомоги, роботою з полоненими”, – ділиться учасник команди Ранін.

Протягом двох діб команда практично не спала і не їла, долаючи маршрут. Кажуть, у такій ситуації дуже виручало сало.

Команда 3-го полку спецпризначення ССО ЗСУ

“На питання інших команд, що це таке казали, що український енергетик”, – жартують учасники команди.

Спецпризначенці з України взяли участь у цьому змаганні вже вдруге. Минулого разу, у 2013 році, вони вибороли “бронзу”.

Змагання “Кембрійський патруль” відбуваються ще з 1959 року.
На думку британських організаторів, участь у цих навчаннях не є конкуренцією та не передбачають підсумкової “турнірної таблиці” – вони проводяться для розвитку різних підрозділів.

Для британців проходження Сambrian Patrol – перша сходинка до служби в SAS (Special Air Service – Спеціальна повітряна служба – головний підрозділ сил спеціальних операцій британської армії).

Читайте також:
Гайдукевич: “сталеві яйця” ССО проти російського мислевірусу
“тихо прийшов спецназ”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна