“Зупинимо сепаратистів”. На Закарпатті розклеїли провокаційні білборди

 

У ніч на 20 жовтня в Закарпатській області повісили білборди з написом “Зупинимо сепаратистів” під фото лідерів угорської меншини регіону.
Про це повідомив “Укрінформ” з посиланням на заступника голови Закарпатської ОДА Ярослав Галаса.

На плакатах зображені Василь Брензович, лідер угорської партії КМКС, Йосип Борто, заступник голови Закарпатської облради, та Ілдика Орос, ректор угорського інституту ім. Ракоці в Берегові.

“Ці білборди розвісили очевидно вночі, це явна провокація. І почерк дуже схожий на ті провокації, які вже виникали в Закарпатті з розкручуванням “угорської теми” – коли два роки тому по області з’явилися стели з угорськими написами. Тому ми бачимо в цій акції дії російських спецслужб“, – сказав Галас.

“Ймовірно, замовлення виконували місцеві жителі, білборди вони наклеювали без будь-яких попередніх домовленостей з власниками рекламних площ”, – зазначив заступник голови ОДА.

За його словами, зараз правоохоронні органи розшукують тих, хто розклеював ці білборди.

Журналістка Тетяна Вашаргелі, яка вранці помітила такий білборд при в’їзді в місто Ужгород у селі Минай, повідомила, що відразу зателефонувала до місцевої сільради. Там запевнили, що вже працюють над демонтажем, і через півгодини білборд у Минаї вже не висів.

За неофіційною інформацією, по всій області нарахували понад два десятки таких бордів.

Варто зазначити, що днями міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з представниками угорської громади Закарпаття заявив, що, на його думку, Росія зараз може багаторазово збільшити спроби дестабілізувати ситуацію на Закарпатті. Також він сказав, що Україна не каратиме закарпатців за подвійне громадянство, а також що “українські угорці – не зрадники, і Київ має план дій щодо них“.

Читайте також:
Будапешт подвоїть виплати угорцям на Закарпатті

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна