На підставі доносу українських активістів суд в РФ ув’язнив військового, який воював за “ДНР”

 

На підставі офіційно оформленого доносу одного з українських кібер-активістів суд у Росії визнав дезертиром та відправив у колонію одного з російських військових, який воював на Донбасі за “ДНР”.
Як передає “Новинарня“, про це розповів представник “Українського кібер-альянсу” з ніком Шон Таунсенд – автор “сигналу”, датованого ще 2016 роком. При цьому він оприлюднив відповідні посилання на рішення суду у Вологодській області.

“InformNapalm і Ukrainian Cyber ​​Alliance познаходили багатьох #іхтамнєтов, і виникає природне бажання покарати військових злочинців, які явилися зі зброєю в руках на нашу землю, вже зараз, не чекаючи судів у Гаазі. Із “Новачком” ми до них не поїдемо, але можна їм влаштувати “веселе життя” руками самих російських властей”, – пише в соцмережі Sean Townsend, пропонуючи всім охочим українцям зробити те саме, взявши участь “у флешмобі #сдайсепарафсб“.

Користувач розповів, як українські хакери два роки тому зламали електронну пошту російського військового Юрія Попова з позивним “Рагнар”, і з’ясували, що поки він воював у батальйоні “ДНР” “П’ятнашка”, Міністерство оборони РФ платило йому зарплату.

“Я відправив [електронного] листа в МО і ФСБ РФ з усіма необхідними для ідентифікації деталями та представив Рагнара як дезертира. Справою зайнялися командування Північним флотом, флотське УФСБ і військова прокуратура. Коротеньке повідомлення змусило ворушитися контр-адмірала флоту і генерал-майора ФСБ”, – пише Таунсенд.

Після перевірки доносу Вологодський гарнізонний військовий суд засудив Юрія Попова до покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік у колонії-поселенні (ст. 337 КК РФ – “самовільне залишення частини”).

Після того, як у мережі знайшли фото брата Попова із гранатометом АГС-17 у себе вдома, українці надіслали повторний донос на родину Попових.

“…І є у мене відчуття, що біда прийшла в сім’ю Попових. Давайте разом допоможемо ФСБ виявити шпигунів, диверсантів і терористів з середовища бойовиків? Познайомимо жабу з гадюкою”, – пише Таунсенд.

Він скеровує охочих у базу “Миротворець”, де можна зачерпнути весь необхідний фактаж.

“І кожен такий лист – це час витрачений російською владою на перевірку та цілком конкретні неприємності для бойовиків. Той самий Попов отримав рік колонії за самовільне залишення частини, а командир частини після втручання генералів, думаю, може починати кар’єру в гей-порно-індустрії”, – вважає кібер-активіст.

“…Що потрібно зробити? Вивуджуємо з “Миротворця” або з публікацій “Інформнапалму” чергового “іхтамнєта”, відправляємо повідомлення з лівої адреси до ФСБ або МО Росії. Чекаємо відповіді (до 30 днів згідно до 59-ФЗ). Якщо відповіді немає, то відправляємо скаргу на бездіяльність у військову прокуратуру Росії з копією першому

адресату. Прокурорських вони побоюються. І постимо листування в хештег #сдайсепарафсб”, – радить Таунсенд.

Читайте також:
Суди в Росії вважають пом’якшувальною обставиною найманство в армії “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна