Представники компанії з РФ проконтролювали виробництво ракетоносіїв у цехах “Південмашу”

 

Представники російської компанії S7 Space відвідали КБ “Південне” та “Південмаш”, щоб “проконтролювати виробництво” українських ракетоносіїв “Зеніт”, які використовують в програмі “Морський старт”.

Про це повідомляє Дніпроград із посиланням на сторінку S7 Space у “Фейсбуці”.

Росіяни не тільки зустрілися з керівництвом зазначених підприємств, а й особисто відвідали виробничі цехи, де виготовляються та збираються запчастини до ракетоносіїв.

“Був проведений огляд виробництва з відвідуванням цехів заводу. Представники S7 Space відзначили, що виготовлення замовлених ракетоносіїв «Зеніт» йде відповідно до встановлених графіків і з дотриманням вимог щодо якості. В ході зустрічі сторони обговорили низку питань, пов’язаних з виготовленням, комплектацією та постачанням замовлених ракет”, – зазначають у російській компанії.

Окрім цього, російські гості з S7 Space обговорили з українською стороною питання щодо можливого авторського нагляду за виробництвом “Зенітів”.

Той факт, що під час війни на підприємство, яке виробляє продукцію в тому числі й для оборонної галузі, приїздять “інспектори” з держави-агресора, обурив багатьох користувачів соцмереж.

У самому S7 Space  наголошують, що компанія є приватною і не входить у структури “Роскосмосу”.
“Мета нашої діяльності – заробляти на міжнародному космічному ринку на запусках апаратів комерційного і громадянського призначення. Разом із нами доходи отримуватиме і вся кооперація, в тому числі «Південмаш»”, – наголошують російські партнери українського підприємства.

На самому “Південмаші”, схоже, також не бачать проблеми у співпраці з російською компанією під час війни.

Контракт на виробництво і поставку ракет-носіїв серії “Зеніт” українське держпідприємство “Південний машинобудівний завод ім. Макарова” і російська S7 Sea Launch Limited уклали у квітні 2017 року.
Ним передбачено виготовлення 12 ракет-носіїв для використання Росією в програмах “Морський старт” та “Наземний старт” для досліджень та використання космосу.

Тоді на “Південмаші” з цього факту дуже тішилися. “Підписанням цього контракту зроблено великий крок щодо подолання глибокої кризи, в якій перебував «Південмаш», починаючи з 2013 року, та яка була спричинена руйнівним обваленням обсягів виробництва. Висловлюємо глибоку вдячність за надану безпрецедентну, як для нашого підприємства, нормативну та фінансову підтримку”, – зазначали на українському підприємстві.

Читайте також:
У США і Французькій Гвіані запустили ракети з двигунами українських розробників

НАСА запустила космічну ракету, до створення якої долучилися українські підприємства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна