НАСА запустила космічну ракету, до створення якої долучилися українські підприємства

 

Національне космічне агентство США (НАСА) запустило ракетоносій Antares, складові частини якого були виготовлені за участю українських підприємств.

Запуск відбувся в неділю, 20 травня, з космодрому на острові  Воллопс у штаті Віргінія.

У сюжеті ТСН зазначається, що у виготовленні ракети взяли участь конструкторське бюро “Південне”, Південний машинобудівний завод ім. Макарова та інші підприємства України.

42,5 метрова ракета Antares доставить на орбіту і Міжнародну космічну станцію корисний вантаж вагою понад 3,3 тонни, в тому числі науково-дослідницьке обладнання, матеріали, а також продукти харчування для екіпажу.

Ракетоносій Antares створений американською корпорацією Orbital ATK за участю іноземних партнерів.
Основна конструкція першого ступеня ракети була розроблена КБ “Південне” та виготовлена на “Південмаші” в Дніпрі у співпраці з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “РАПІД”(Чернігів) тощо.

Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях Antares, які проводилися в США.

Читайте також:
НАСА запустила місію на Марс – для вивчення планети зсередини

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна