НАСА запустила місію на Марс – для вивчення планети зсередини

Американська космічна агенція НАСА в суботу, 5 травня, відправила місію на Марс для вивчення глибинних шарів ґрунту і сейсмічної активності на Червоній планеті.

Зонд InSight в рамках програми Discovery запущений із бази військово-повітряних сил Ванденберг у Каліфорнії на ракеті Atlas 5.

На сайті InSight Mars зазначено, що це перша місія, яка зосередиться переважно на вивченні Марса зсередини.

Приземлення апарата на поверхню Марса планується 26 листопада 2018 року. Тоді від апарата відділиться сейсмометр і бур.
Місія InSight Mars вивчатиме внутрішні об’єкти Червоної планети через проведення сейсмічних досліджень, використання геодезичних методів і теплопередачі.

“Отримані дані щодо формування Марсу допоможуть нам краще зрозуміти, як створювалися і створюються інші скелясті планети, зокрема планета Земля”, – пояснили в НАСА.

Спускний апарат виготовлений компанією Lockheed Martin Space Systems у 2010-х роках. Його запуск планувалось здійснити у березні 2016-го, проте через несправність одного з інструментів запуск було відкладено.

Читайте також:
SpaceX запустила в космос супутник Zuma із секретною місією для уряду США.
ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна