В ОРДЛО поширюють чутки про підвищення зарплат бюджетникам за гроші РФ, — розвідка

 

Російське окупаційне командування продовжує посилювати вплив на населення тимчасово окупованих територій Донеччини та Луганщини задля “мотивації” людей брати участь у так званих “виборах” 11 листопада.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, серед місцевих мешканців та особового складу російського війська активно поширюють чутки про надання РФ фінансової підтримки окупаційним адміністраціям. Мовляв, це згодом вплине на підвищення зарплат бюджетникам та бойовикам.

Також у підрозділах противника, у яких уже напрацьовані списки для участі в “голосуванні”, розпочали виплату заборгованих зарплат.

“Водночас з отриманням російськими військовослужбовцями грошового забезпечення, до окупаційного командування стали надходити чисельні звернення місцевих т.зв. “органів влади” з вимогою обмежити вихід особового складу за межі розташування підрозділів”, — повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Як повідомляла “Новинарня“, Україна вимагає від Росії і ставлеників Кремля в ОРДЛО негайно скасувати підготовку так званих “виборів” на окупованому Донбасі.

Українські представники звернулися до спецпредставника головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Італії та посла Мартіна Сайдіка з проханням підготувати спеціальну заяву від головуючої в ОБСЄ країни, в якій чітко вказати нелегітимність будь-яких виборів на окупованих територіях.

“ОБСЄ повинна чітко заявити, що вибори в Донецьку і Луганську можуть проводитися виключно за українським законодавством, відповідно до стандартів ОБСЄ, під наглядом незалежних спостерігачів. А фейкові “вибори”, які Кремль планує провести на окупованих РФ територіях 11 листопада, не відповідають букві і духу мінських угод, які спрямовані на дестабілізацію ситуації і зриву мирних переговорів”, – додала учасниця гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську та перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Читайте також:
На Донбасі біля кордону із РФ помітили колону із зенітною установкою. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.