СЗР не відсторонятиме Семочка. СБУ бачить два виходи зі скандалу

 

Із корупційного скандалу навколо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка є два виходи. Про них розповів перший заступник голови Служби безпеки України Віталій Маліков на засіданні Комітету ВР з питань протидії корупції, передає Liga.net.

“Зараз інформацію взято в роботу, перевіряють. І є два виходи за результатами перевірки. Перший: якщо інформація підтвердиться, Семочкові буде пред’явлено звинувачення. Другий: справу буде закрито, про що повідомлять журналістам”, – сказав заступник голови СБУ.

“Йдуть оперативні заходи, якими займається контррозвідка”, – додав Маліков.

Голова СБУ Василь Грицак не прийшов на засідання комітету, оскільки перебуває на міжнародній зустрічі.

Голова СЗР Єгор Божко додав, що звернувся в контррозвідку за дорученням президента Петра Порошенка. До результатів перевірки коментувати будь-що він вважає юридично неправильним.

“Що стосується питання, пов’язаного з можливою протиправною діяльністю … Артем Сергійович (Ситник, голова НАБУ) веде розслідування кримінального провадження. Як мені говорив Семочко, він сам звернувся до НАБУ, щоб це розслідування було проведено”, – сказав Божко.

При цьому Служба зовнішньої розвідки не буде відсторонювати Семочка від службових обов’язків на період розслідування.

“На сьогодні правові підстави відсторонення Семочка від його службових обов’язків у мене відсутні”, – заявив Єгор Божок.

На слова депутатів про те, що цивільна дружина Семочка періодично їздить до Криму – і це так само дико, як якщо б дружина голови ФСБ приїхала в Україну і “швендяла Києвом”, голова СВР відповів: “У пресі циркулює інформація про наявність у сина голови служби зовнішньої розвідки РФ Наришкіна посвідки на проживання в Угорщині”.

Читайте також:
“Вороги проти професіонала”. Порошенко в оригінальний спосіб
прокоментував справу Семочка

Як повідомляла “Новинарня“, 1 жовтня з розслідування програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” стало відомо, що родина першого заступника голови СЗР Сергія Семочка володіє будинками під Києвом вартістю 8 млн. доларів, а члени його родини – цивільна дружина, падчерка, й зять – мають громадянство Росії.
За даними програми, родина Лисенків-Котонів постійно курсує між Києвом та анексованим Кримом.
У серпні інтернет-видання “ОРД” опублікувало копії російських паспортів, нібито виданих Тетяні Лисенко (дружині Семочка), Анастасії Котон (її дочці) і Володимиру Котону (зятю).

За матеріалами журналістського розслідування НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо Семочка.

16 жовтня вийшло в ефір “постановочне” інтерв’ю Сергія Семочка каналу ZIK. Колишній мешканець Криму заявив, що його цивільна дружина Тетяна Лисенко є виключно громадянкою України; її діти від першого шлюбу є повнолітніми і фінансово самодостатніми, громадянство РФ отримали автоматично після анексії. Будинок у Козині, за словами Семочка, його жінка купила, бо продала бізнес у Криму. А “лендкрузер”, на якому їздить розвідник, є службовим автом СЗР.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна