ЄС встановив новий режим санкцій через хімічну зброю

 

У Євросоюзі створили новий режим санкцій, які можуть накладатися за розроблення, розповсюдження та застосування хімічної зброї.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.

“Рада схвалила новий режим обмежувальних заходів, спрямованих на застосування та розповсюдження хімічної зброї. Це рішення є безпосередніми подальшими заходами відповідно до висновків Європейської Ради від 28 червня 2018 року”, – йдеться в повідомленні від 15 жовтня.

“ЄС тепер має можливість запроваджувати санкції стосовно осіб та компаній, що займаються розробленням та застосуванням хімічної зброї будь-де, незалежно від їхньої національності або місця перебування”, – наголошується в документі.

Обмежувальні заходи спрямовані на осіб та компанії, які безпосередньо відповідальні за розроблення або застосування хімічної зброї, а також тих, хто надає фінансову, технічну або матеріальну підтримку, і тих, хто допомагає, заохочує або пов’язаний з ними, зазначають у Брюсселі.

Санкції передбачають заборону на в’їзд до ЄС та замороження активів як фізичних, так і юридичних осіб.
Крім того, юридичним і фізичним особам ЄС забороняється надавати кошти тим, хто потрапить у санкційний список.

“Це рішення робить внесок у зусилля ЄС щодо протидії розповсюдженню та застосуванню хімічної зброї, яка є серйозною загрозою міжнародній безпеці. Воно підтримує глобальну заборону хімічної зброї, як це передбачено Конвенцією про хімічну зброю, на тлі зростання хімічних атак у різних частинах світу”, – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Америка запровадила санкції проти Росії через застосування російською розвідкою отруйної речовини “Новичок” на території Великої Британії.

Читайте також:
ЄС підтримав Британію в скандалі навколо застосування Росією хімзброї
в Солсбері

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна