У Конотопі влада привітала захисників України роликом із бойовиками “ДНР”

 

У місті Конотоп Сумської області ветеранів АТО на урочистому концерті привітали відеороликом із бойовиками “Новоросії” та їхнім ватажком у головній ролі.
Це сталося 12 жовтня під час святкування Дня захисника України в будинку культури, куди запросили близько півтисячі ветеранів війни на Сході, поліцейських і військовослужбовців.

Як повідомляє ТСН, під час танцювального номера на великий екран, встановлений на сцені, вивели відео з кліпу російської співачки Поліни Гагаріної “Кукушка”. На ньому зображені бойовики “ДНР” і “Новоросії” з відповідною символікою, героїзований їхній ватажок Олександр Захарченко, показані також українські полонені.

Кілька АТОвців одразу вийшли із зали та почали з’ясовувати, що це було.

“…Хотілося зрозуміти, як таке могло статися, що на такому концерті з’явилося таке відео. Злість, обурення було”, – розповів ветеран АТО з Конотопа Богдан Войцеховський.

У міській раді терміново скликали нараду і з’ясували, що концерт організувало управління культури, а звідки взялося провокаційне відео – його керівниця сама не зрозуміє.

“Вчора (12 жовтня) я була на репетиції особисто, перевіряла цей матеріал – цього матеріалу на репетиції не було”, – стверджує керівник управління Олена Шинкаренко.

Директор будинку культури, який займався відеосупроводом танцювальних номерів, Сергій Заралей, пояснює все “технічним збоєм програми” і неуважністю монтажерів.

“Це була тематика, пов’язана з війною на сході солдатів АТО, але хто знає, чого полетіла програма, і ми вже сьогодні, це було приблизно о 12-й годині, а концерт на четверту – і я бігом-бігом з інтернету качав”, – виправдовувався директор закладу Заралей.

Даний факт був зафіксований працівниками Конотопського відділу поліції і внесений у ЄРДР за ознаками ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (“умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті”).
Для з’ясування всіх обставин події працюють поліцейські, працівники прокуратури та СБУ, інформує місцевий сайт “Данкор“.

Подія обурила місцеву громаду і керівництво Конотопської міськради, яке пообіцяло всіляко сприяти правоохоронним органам у розслідуванні даного кримінального провадження, повідомив відділ комунікації поліції в Сумській області.

Як відомо, мером Конотопа є опозиційний “свободівець” Артем Семеніхін, проти якого виступає керівництво області.

Нагадаємо, раніше на кількох святкових концертах у регіонах нібито “з неуважності” була виставлена карта України без окупованого Криму й Донбасу, як-то в Броварах під Києвом і Сторожинці Чернівецької області.

Читайте також:
“Свободівський” мер Конотопа розігнав “шабаш” прибічників Медведчука

В Ірпені на сесії міськради ввімкнули гімн Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна