Кровопролиття в Конотопі через спробу відставити мера-свободівця: рядові поліцейські таки “пов’язали” тітушок. ВІДЕО

 

У місті Конотоп Сумської області поліція запобігла масовим безладам під час засідання міськради – було затримано 50 “тітушок”, які брали участь у спробі відставити мера-“свободівця” Артема Семеніхіна.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області, під час засідання Конотопської міськради 26 липнясьогодні виник конфлікт “між прибічниками мера та його опонентами”.

Згідно з повідомленням ГУ НП, працівники поліції розборонили сторони конфлікту, а 50 найактивніших порушників  громадського порядку були доставлені до відділу поліції.
Під час сутички постраждали четверо правоохоронців.

Водночас сам Семеніхін у стрімі з місця події заявив, що в Конотопі рядові поліцейські стали на бік людей і вперше затримали “тітушок”, яких у міськраду привів начальник поліції Конотопа Богдан Войцехівський.

За його словами, в місті намагалися “зробити переворот”, привезені “тітушки” нападали на людей, у міськраді пролилося багато крові. У зал пустили сльозогінний газ.

Як розповів Семеніхін, “тітушки” забігли в раду з арматурою. Двоє чи троє поліцейських отримали важке поранення голови.

Мер на відео (-5:20) показав затриманого бандита, який пробив поліцейським голови.

Семеніхін каже, що “тітушок” привезли Ігор Молоток (екс-“регіонал”, бізнесмен, народний депутат-мажоритарник від Сумщини з групи “Воля народу”) та Микола Клочко (голова Сумської ОДА).

“Під час роботи депутатського корпусу неодноразово виникали словесні конфлікти між прихильниками міського голови та його опонентами. Обидві сторони зібрали в залі своїх прибічників, котрі свідомо провокували конфлікти та бійки. Оскільки на засіданні були присутні містяни та громадські активісти, працівники поліції стали стіною між протиборчими сторонами, щоб не допустити масових безладів та жертв серед громадян”, – зазначається в повідомленні главку.

За інформацією місцевих ЗМІ та соцмереж, на черговому засіданні Конотопської міськради в четвер депутати розглянули питання про дострокове припинення повноважень міського голови Артема Семеніхіна, опозиційного до центральної влади, і з 36 депутатів 23 проголосували за його відставку. Для прийняття позитивного рішення не вистачило лише одного голосу.

Затримання “тітушок”

Семеніхін каже, що “депутати-риги”, які намагалися його відставити, після невдалої атаки “тітушок” розбіглися.

Після безладів депутати міськради мають намір ініціювати позачергову сесію, на якій хочуть повторно розглянути питання про відставку Семеніхіна.

Діяльність Конотопської міськради більше ніж півроку паралізована через конфлікт між депутатами та міським головою. Через це в Конотопі досі не прийнято міський бюджет на 2018 рік.

На відставці мера-“свободівця” наполягає керівництво Сумської ОДА, зокрема голова області Микола Клочко, стверджує Семеніхін.

Сам він вимагає відставок АТОвця-поліцейського Войцехівського і Клочка та каже, що “революція почалася з Конотопа”.

Читайте також:
“Свободівський” мер Конотопа розігнав “шабаш” прибічників Медведчука

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна