СБУ відкрила справу за карту України без Криму на буковинському святі

 

Служба безпеки України в Чернівецькій області відкрила кримінальне провадження щодо організаторів урочистостей з нагоди Дня соборності, які відбулися 22 січня в Сторожинецькому районному будинку культури – там на сцені було розміщено намальовану вручну України без Криму.

Як передає УНІАН, про це повідомили у прес-службі обласного УСБУ.

“Оскільки в діях організаторів заходу вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч 1 ст. 110 КК України, Управлінням Служби безпеки України в Чернівецькій області 23 січня зареєстровано відповідне кримінальне провадження. Триває досудове слідство”, – зазначили у відомстві.

Як відомо, скандал виник під час святкового концерту в місті Сторожинець, на якому були присутні представники місцевої влади. На сцені вивісили власноруч намальовану мапу України з потиском рук як символом Злуки. При цьому на карті не було показано без півострова Крим.

“Зі сцени звучали гучні слова про загиблих воїнів і Небесну сотню, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність нашої держави у війні на сході України”, – пише “Сторожинець.інфо”, проте карта без анексованого РФ півострова весь цей час залишалася висіти на сцені, і ніхто не вказав на її невідповідність.

У Сторожинецькій районній адміністрації цей інцидент назвали “бурею в стакані” та заявили про відсутність сепаратизму в діях автора мапи.

“Інциденту немає, це буря у стакані води. Я бачу там (на мапі) Крим, це не є для мене питання дискусії. Те зображення є символічним”, – сказав голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош.

“Сторожинець – багатонаціональний район, в нас ніколи не було сепаратизму, в нас потужний патріотичний район, але якщо хтось хоче очорнити наш район, я вважаю, що це велика ганьба звинувачувати наш потужний район у такому, і висловлюю жаль, що з’явилась така новина у центральних ЗМІ, розхитувати ситуацію неприпустимо”, – додав він.

Читайте також:
У Броварах влада вітає українців мапою України без Криму й Донбасу. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна