“Справжні танці з зірками”. Як у Києві фронтовики танцювали з “амазонками”. ФОТО

 

“Справжніми танцями з зірками” назвав проект “Запроси мене з війни” міністр інформаційної політики України Юрій Стець. Він сам виступив ведучим цього заходу, організованого МІП, що відбувся 12 жовтня, напередодні Дня захисника України, в Колонній залі Київської міської держадміністрації.

17 пар – воїни та ветерани АТО/ООС й “Українські амазонки” – жінки-учасниці бойових дій на Сході України, волонтерки, військові журналістки. Цього вечора вони натхненно танцювали, щоб показати: попри війну, життя триває, і Україна перемагає.

За задумом, проект має на меті привернути увагу до проблеми реабілітації учасників бойових дій на Сході України. Водночас до участі в проекті були запрошені не лише ветерани, а й діючі військові ЗСУ та воїни-добровольці. Деякі відпрошувалися для тренування танців буквально з передової.

Фото Михайла Марківа, Олександра Клименка та “Новинарні“:

Запроси мене з війни 2018 _4 Запроси мене з війни 2018 _1 Запроси мене з війни 2018 _2 Запроси мене з війни 2018 _3 Запроси мене з війни 2018 _5 Запроси мене з війни 2018 _6 Запроси мене з війни 2018 _7 Запроси мене з війни 2018 _8 Запроси мене з війни 2018 _9 Запроси мене з війни 2018 _12 Запроси мене з війни 2018 _Стець Запроси мене з війни 2018 _Марина Порошенко_1 Запроси мене з війни 2018 _Краслянський _2 Запроси мене з війни 2018 _Будемо жити Запроси мене з війни 2018 _11 Запроси мене з війни 2018 _10 Запроси мене з війни 2018 _Краслянський _1
<
>

Так, одним із кавалерів у танцях став боєць батальйону “Донбас-Україна” Віталій Аверін, позивний “Авер”. Після свого номеру контемпорарі військовий привселюдно запропонував руку і серце своїй партнерці – акторці, співачці, волонтерці Аллі Мартинюк.

І Алла під оплески залу, що підвівся на ноги, погодилася стати його дружиною. Завтра йому повертатися в частину.

Дмитро Коцюбайло “Да Вінчі” та Аліна Михайлова

Ще одним знаковим танцюристом із передової став командир штурмової роти ДУК “Правий сектор” Дмитро Коцюбайло, друг Да Вінчі. У пару з ним стала “госпітальєрка” Аліна Михайлова, яка на фронті займається також аеророзвідкою.

Дмитро Краслянський і Ореста Бріт

Овації глядачів викликали зокрема і ветеран 72 омбр Дмитро Краслянський, який втратив на війні ногу, і ветеран – кримський татарин, і воїн із Донбасу.

Протягом кількох місяців навчали військових викладачі зі школи танцю Big Dance.

У танцювальних постановках пари “розповіли” свої історії з війни – про закоханих, які знайшли одне одного на полі бою; про людей, які навіть під час війни не втратили віру в життя; про боротьбу за життя на війні, чекання з фронту тощо.

Анастасія Федченко з Олександром Свтогором. Фото: Новинарня

Одна з “Амазонок”, фронтова авторка “НовинарніАнастасія Федченко переконана: “Такі проекти мають велике значення, в тому числі для реабілітації військових. Адже танець для них – це зміна роду діяльності”.

Її партнером став офіцер запасу Олександр Свєтогор.

Виступи наживо супроводжували українські гурти The Doox та “Без обмежень”.

Захід відвідали голова представництва Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінгареллі, голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг, представники дипломатичних місій, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко, віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе, народні депутати України, голови ОДА.

Також присутня на святі дружина президента України Марина Порошенко зазначила, що такі проекти, як “Запроси мене з війни”, не залишають байдужими жодного патріота своєї держави.

“…Найголовніше те, що проект рухатиметься далі. Ми обов’язково повеземо його регіонами України, а також за кордон”, – констатував міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Учасники та номери проекту “Запроси мене з війни”:

Наталія Прилуцька і Вадим Бойко (“Танго на бастіоні”)

Аліна Михайлова і Дмитро Коцюбайло “Да Вінчі”

Ольга Нагорна – Костянтин Чабала (бачата)

Алла Мартинюк і Віталій Аверін “Авер”

Ореста Бріт і Дмитро Краслянський (сальса)

Юлія Майборода й Аслан Місіратов (“Крим – це Україна”)

“Танго за життя”:
Віталіна Федоренко, пари: Дмитро Лавренчук, Євгенія Подобна;
Катерина Жицька, Андрій Руденко; Уляна Федоряченко, Олексій Олексюк;
Алла Мартинюк, Юрій Іванченко; Олексій Гаврись, Ольга Гаврись;
Марина Соботюк, Роман Косенко; Лілія Болбат, Віталій Горкун

Під пісню “Тону”:
Юлія Гончарова, Сергій Партика; Юлія Плісенко, Євген Ворон;
Катруся Стріла, Павло Тихоновський

Румба: Юлія Кірієнко, Євген Мерінов

Повільний вальс: Анастасія Федченко, Олександр Свєтогор;
Олександра Каладжиєва, Юрій Іванченко; Катерина Жицька, Дмитро Лавренчук

У рамках проекту “Запроси мене з війни” у приміщенні КМДА також розпочала роботу фотовиставка “У війни є жіноче обличчя”.

Читайте також:
Журналісти “1+1” виступили проти участі жінки Медведчука
в “Танцях з зірками”. ПІДПИСИ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.