Націоналісти знайшли у Києві хамовитих азербайджанців і змусили їх вибачитися перед українцями. ВІДЕО

 

У Києві націоналісти із “С14” та азербайджанець, учасник Революції гідності, боєць батальйону імені генерала Кульчицького Відаді Ісрафілов на псевдо “Васабі” знайшли одного із нахабних азербайджанців – порушників ПДР, які в середу, 10 жовтня, погрожували журналістам у центрі столиці.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник “С14” Євген Карась.

Як написав Карась, “Васабі” провів власну “етичну” роботу з хамами”.

Опісля трійка азербайджанців зняла відео, де просить пробачення в українців за свою грубу поведінку.

Інцидент трапився біля універмагу “Україна”. Група агресивних юнаків погрожувала журналістам Костянтину Андріюку та Сергію Болотникову – азербайджанці хотіли дістати зброю і влаштувати “полювання”.

Про це розповіли активісти ініціативи “Зупини Лося” Андріюк і Болотников. Відповідне відео опубліковано на їхньому каналі в Youtube.

“Ми вирішили провести рейд на одній з головних площ Києва, де завжди порушують правила, паркуючись на зупинці [громадського] транспорту біля універмагу “Україна”. І натрапили на групу агресивних підлітків, які погрожували, хотіли дістати зброю, обіцяли влаштувати полювання на нас і спокійно козиряли на камеру своїми зв’язками у посольстві Азербайджану”, — сказали активісти.

На ролику видно, що агресивні молодики зневажають Україну й українську мову, а також відверто погрожують розправою.

Журналіст і волонтер Родіон Шовкошитний на своїй сторінці у Facebook написав про відео із вибаченням, що це “приклад здорової національної общини. Той випадок, коли община сама всередині оперативно розібралась. Гарячі голови попросили пробачення за те скотство і хамство, до якого вони вдалися. Конфлікт вичерпано”.

Читайте також:
Сутички під будівлею МВС: бійка та облита кефіром журналістка NewsOne

Зібрання з приводу скандалу відбулося в посольстві Азербайджану, за участі першого секретаря посольства Саміра Аллахвердієва та голови Об’єднаної діаспори азербайджанців України Хікмата Джавадова.

На зборах визнали, що група молодих азербайджанців поводилася з активістами проекту “Зупини лося” “в абсолютно неприпустимій манері, використовуючи нецензурну лайку і погрози”. Ці азербайджанські студенти, які навчаються в Україні, “могли кинути тінь на всю нашу діаспору в цій країні, сформувати помилково негативну думку про неї”.

“Це було неприпустимо. Адже з лав нашої діаспори вийшли національні герої України, які віддали свої життя за суверенітет і територіальну цілісність цієї країни. Крім того, азербайджанська діаспора завжди була поруч з українським народом, допомагаючи бійцям на фронті і волонтерам в тилу”, заявив Джавадов.

“Всі ці істини були доведені до відома трьох фігурантів скандалу, які є студентами другого курсу одного з київських вузів. Вони визнали свою провину і вибачилися за скоєні діями перед активістом проекту “Зупини лося” Костянтином Андріюком. Свої вибачення їм принесло і керівництво ОДАУ. Вибачення ці були прийняті і конфлікт було вичерпано”, – зазначив Джавадов.

Він додав, що керівництво ОДАУ запросило Андріюка відвідати столицю Азербайджану найближчим часом, “щоб переконатися в абсолютно щирій любові і повазі, які відчувають там до України та українців”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна