Поклонській оголосили ще одну підозру – в порушенні звичаїв війни

 

Самозваному “прокурору” окупованого Криму, а нині незаконно обраній депутатці Державної думи РФ Наталії Поклонській підписано підозру в порушенні законів і звичаїв війни.
Як передає “Новинарня“, про це в середу, 10 жовтня, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“Сьогодні статус підозрюваної отримала Наталія Поклонська, стосовно якої вранці було складено та підписано повідомлення про підозру за те, що перебуваючи на посаді так званого “прокурора Республіки Крим” вона скоїла порушення законів і звичаїв війни”, – сказав Луценко в середу в Києві під час презентації стратегії розвитку прокуратури АР Крим на 2019-2020 роки.

Він уточнив, що порушення законів і звичаїв війни – ст.438 Кримінального кодексу України. “Це військові злочини”, – наголосив генпрокурор.

За його словами, підозру оголошено відповідно зо закону за епізодами, пов’язаними з особистою участю Поклонської в забороні діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, а також підписанням, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом РФ, обвинувального висновку щодо заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза і ще п’ятьох кримських татар.

“Ще один епізод – щодо участі Поклонської в переслідуванні українського героя Олега Сенцова наразі остаточно доопрацьовується і найближчим часом також буде пред’явлений”, – сказав Юрій Луценко.

Як інформувала “Новинарня“, ще в березні 2018 року суд у Києві дозволив заочне засудження Поклонської за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 109, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Як відомо, працівниця прокуратури України Наталія Поклонська навесні 2014 року була призначена окупаційною владою так званим “прокурором республіки Крим”. Надалі саме Поклонська ініціювала кримінальне переслідування кримських татар і заборону у 2016 році діяльності Меджлісу.
На даний час прокуратура АРК розслідує проти Поклонської два кримінальні провадження: про державну зраду та заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте також:
У 2014 році Сенцова арештовувала прокурор-колабораціоніст Поклонська,
– матеріали суду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна