Суд у Києві дозволив заочне засудження “Няш-Мяш” Поклонської

 

Апеляційний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі спеціальне (заочне) розслідування щодо незаконно обраного депутата Держдуми Росії, колишнього самопроголошеного прокурора Криму Наталії Поклонської.

Про це повідомила прес-служба АСК.

“28 лютого суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва відмовив у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою сторони захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 20 вересня 2017 року”, – йдеться у повідомленні.

Вказаною ухвалою суду першої інстанції було задоволено клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Поклонської за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 109, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу.

Як відомо, працівниця прокуратури України Наталія Поклонська навесні 2014 року була призначена окупаційною владою так званим “прокурором республіки Крим”. Надалі саме Поклонська ініціювала кримінальне переслідування кримських татар і заборону у 2016 році діяльності Меджлісу.
На даний час прокуратура АРК розслідує проти Поклонської два кримінальні провадження: про державну зраду та заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна