Сенцов офіційно не оголошував про кінець голодування, — ямальський омбудсман

 

Український режисер Олег Сенцов, незаконно ув’язнений в російській колонії, голодування не припиняв. Про це у вівторок, 9 жовтня, повідомив уповноважений із прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сак, передає російська інформаційна агенція “ТАСС”.

“Офіційно вам заявляю, жодної офіційної заяви про припинення голодування від Сенцова не надходило… Він… так і голодує”, — сказав чиновник.

Він назвав стан Сенцова “відносно задовільним”. “Наступного разу я планую його відвідати в листопаді, раніше не поїду”, — зазначив Сак.

Сестра ув’язненого українця, Наталія Каплан у п’ятницю, 5 жовтня, написала на своїй сторінці у Facebook, що Олег припинив голодування і “вибрав спробу вижити, сподіваюся, він виборсається”.

У заяві, яку Сенцов передав через свого адвоката Дмитра Дінзе, йдеться про те, що він змушений припинити голодування, яке  тримав понад 140 днів.

“У зв’язку з критичним станом мого здоров’я, а також патологічними змінами у внутрішніх органах, які почалися, найближчим часом до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується. Нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров’я і небезпеки, що йому загрожує. Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта. У даних умовах я змушений припинити свою голодування із завтрашнього дня, тобто з 6.10.18″, – йдеться у заяві Сенцова, яку оприлюднила російська “Новая газета”.

“145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс надірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів… Слава Україні!” – написав режисер, поставивши дату – 5.10.18.

Як повідомляла “Новинарня“, російські тюремники заявили, що ув’язнений на півночі РФ українець Олег Сенцов у перший день після припинення 145-денного голодування нібито з’їв цілу домашню курку і наваристий бульйон.

Читайте також:
ЄС вимагає від Росії надати Сенцову лікування та випустити його і всіх українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна