Поліція розглядає три версії побиття Гусовського перед Київрадою. Нападники затримані

 

Поліція розглядає три версії нападу на депутата Київської міськради Сергія Гусовського – екс-голову фракції “Самопоміч”, якого сьогодні вранці, 4 жовтня, побили та облили зеленкою в будівлі КМДА.

Як передає УНІАН, про це сказав, виступаючи в сесійній залі Київради керівника Головного управління Нацоліції у столиці Андрій Крищенко, якого було запрошено у зв’язку з інцидентом. У сесійній залі також був присутній на своєму робочому місці і потерпілий Гусовський.

Депутата Гусовського, відомого ресторатора, побили та облили зеленкою на першому поверсі мерії в четвер зранку. Про це повідомив у сесійній залі міський голова Віталій Кличко перед початком запланованого на 10.00 пленарного засідання сесії міськради.

“Перед початком сесії побили депутата Київради Сергія Гусовського на першому поверсі. Збили з ніг, облили зеленкою, витягли на вулицю. Зараз поліція розбирається з даною ситуацією. Ми звернулися до керівництва правоохоронних органів негайно виявити всіх винних в тому, що сталося. Вони зараз затримані”, – повідомив Кличко.

Напад вчинили неопізнані люди в темно-зеленій уніформі.

До Шевченківського управління поліції доставили майже 20 затримнаих осіб.

Через інцидент засідання КМР перенесли на 14:00.

“Це була спланована акція, я вважаю. Є три версії попередні і вони можливо будуть коригуватися, доповнюватись чи відкидатись після спілкування з потерпілим, зі свідками. Це: громадська діяльність, депутатська діяльність, і можливо, будемо розглядати версію політичну – про вихід і створення нової [депутатської] групи”, – сказав голова ГУ НП Андрій Крищенко.

Він зазначив, що наразі відкрито два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 342 (Опір працівнику правоохоронного органу) КК України.

За його словами, працівники поліції опитують свідків, збирають докази, щоб пред’являти підозри 19 затриманим.

Крищенко закликав тих, у кого є відео нападу, чи хто може опізнати людей, повідомити про це поліцію та надати свідчення.

“Після того, як ми поспілкуємось с Сергієм Михайловичем (Гусовським), зі свідками, можливо буде вирішено про додаткову кваліфікацію справи”, – зауважив Крищенко.

Керівник главку також повідомив, що буде проведена службова перевірка “щодо конкретних окремих поліцейських, які не відразу зреагували на ситуацію”.

Як повідомляла “Новинарня“, у вересні очолювана Сергієм Гусовським фракція “Самопоміч” у Київраді оголосила про саморозпуск. Перед тим партія “Самопоміч” взялася до її чистки через участь представників “Самопомочі” в корупційному скандалі в КМР.
Згодом Гусовського обрали головою нової депутатської групи “Київська команда”.

Як заявив речник “Київської команди” Володимир Алфімов, Гусовського облили зеленкою, вдарили по голові, і сталося це перед голосуванням за екопарк “Осокорки” та розірвання інвестдоговору з компанією, що хоче побудувати ТРЦ на Поштовій площі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна