Фракція “Самопоміч” у Київраді оголосила про саморозпуск. Чому так

 

Фракція “Об’єднання “Самопоміч” у Київській міськраді оголосила про саморозпуск. Це сталося на тлі внутрішньопартійного скандалу: центральне керівництво партії звинуватило фракцію в покриванні члена фракції Романа Марченка, який нібито замішаний у корупційних земельних схемах.

Про рішення фракції щодо розпуску у вівторок, 11 вересня, повідомив її голова, вдіомий ресторатор Сергій Гусовський.

У засіданні фракції, на якому ухвалювали рішення про саморозпуск, взяли участь 19 із 22 депутатів фракції. “За” проголосували 18.

Депутатка Ольга Балицька пояснила ЗМІ: “Наші великі партії не відповідають тим принципам, з якими ми йшли на вибори”.

“Самопоміч” була другою за чисельністю фракцією Київради. При цьому до її склади входили не лише члени партії.
Тепер депутати мають намір створити нову депутатську групу і продовжити роботу в Київраді.

У партії “Самопоміч” заявили, що рішення про саморозпуск – свідчення “кругової поруки”.
“У депуатів був вибір – засудити корупційну аферу свого колеги, яку виявило внутрішньопартійне розслідування, або ж обрати кругову поруку. Сміливості, на жаль, не вистачило. Після такого саморозпуск – це, мабуть, єдиний вихід”, – заявили в партії.

Як інформувала “Новинарня“, 6 вересня керівництво “Об’єднання “Самопоміч” оголосило, що з лав партії виключили чотирьох депутатів Київради, в тому числі – її голову Гусовського, який балотувався від “Самопомочі” на виборах мера Києва у 2015 році.
Романа Марченка в партії звинуватили у використанні службового становища для реалізації “ймовірно, корупційних схем із земельними ділянками в Києві”.
За даними внутрішнього розслідування партії, загалом Марченко та його родина начебто незаконно привласнили 12 ділянок землі в Києві загальною площею 1,4 га.
Також голова міської організації партії “Самопоміч” Оксана Сироїд заявила, що ініціює процедуру відкликання Марченка із КМР за народною ініціативою.

Марченко, якого називають спонсором “Самопомочі” в Києві, відкинув обвинувачення, наголосивши, що почав приватизацію ділянок ще 2006 року.

Гусовський у свою чергу заявив, що скандал є наслідком політичної конкуренції з лідером партії, мером Львова Андрієм Садовим.

“Андрій Садовий казав: “в політиці ти або раб, або ворог”. Для київської команди це неприйнятно”, – написав він у Facebook, додавши, що “партійний диктат переміг здоровий глузд”.

Читайте також:
Милобог, якого вигнали з “Самопомочі” через підкуп, каже, що аферу
на користь “Опоблоку” розіграв Семенченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна