“Самопоміч” через зловживання чистить фракцію в Київраді. Гусовський нарікає на львів’ян

 

Виконком партії “Об’єднання “Самопоміч” виключив із партії депутатів Київської міськради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука.

Про це йдеться в заяві партії від 6 вересня.

Причина виключення депутатів на чолі з головою фракції в Київраді – “завдання значної шкоди репутації політичної сили”.

“Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради щодо виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які попередньо були незаконно ним же захоплені. Загальна площа всіх захоплених ділянок складає більше 1,4 га”, – йдеться в заяві “Самопомочі”.

Зазначається, що частина депутатів фракції на чолі з Гусовським тривалий час не вживали жодних дій для запобігання подібним голосуванням.

“Якщо людина використовує свій статус і посаду для того, щоб здобувати персональну вигоду – отримувати комунальну землю для себе і своєї родини, якщо людина через схеми отримує 14 ділянок у власне користування, – все це свідчить про недоброчесність і недобросовісність цієї людини. Якщо депутати фракції це покривають, то це підтверджує і їхню недоброчесність”, – заявила голова Київської міської парторганізації “Об’єднання “Самопоміч” Оксана Сироїд.

Паралельно виконавчий комітет партії почав процедуру відкликання за народною ініціативою депутата Романа Марченка.

У керівництві “Самопомочі” заявили, що виявлені документи щодо ймовірних корупційних схем депутата Марченка передадуть до НАЗК, НАБУ та інших органів.

Голова фракції “Самопоміч” у КМР Сергій Гусовський вважає, що причиною рішення виконкому став страх керівництва партії на початку виборів.

Про це він повідомив у “Фейсбуці”.

“Виключення з партії чотирьох членів фракції “Об’єднання “Самопоміч”-Київ та ультиматум, висунутий іншим членам фракції, є нічим іншим, ніж спробою розправи з незручною київською командою”, – вважає Гусовський.

За його словами, два останні роки депутати намагалися встановити ефективні стосунки між командами Києва і Львова.

“На початку виборчих перегонів острах керівництва партії щодо київської команди став причиною рішення, яке було прийнято виконкомом партії”, – заявив він.

Гусовський повідомив, що подальші дії фракція визначить на засіданні в понеділок, 10 вересня.

За даними з сайту КМР, наразі до складу фракції “Самопоміч” у столичній міськраді входить 22 депутати.

Читайте також:
Голові фракції “Самопоміч” в Запорізькій облраді висунули
підозру в привласненні 87 млн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.