Навчання “Козацька воля-2018” стали найбільшими в історії ЗСУ

 

Командно-штабне навчання “Козацька воля-2018”, що тривало 25-29 вересня у Збройних силах України, стали наймасштабнішими за всю історію ЗСУ.
Про це в неділю, 30 вересня, повідомила прес-служба Міноборони.

Маневри відбувалися в різних областях України – від Закарпатської до Запорізької, від Сумської до Херсонської, а також на Чорному й Азовському морях.

“Військові частини перекидались з Заходу на Схід, з Півночі на Південь, виконуючи в різних регіонах різнопланові завдання. Так, бригада армійської авіації після льотних тактичних навчань на Рівненському полігоні вже наступної доби висаджувала підрозділи Десантно-штурмових військ в горах на території Закарпаття, а через добу, здійснивши перебазування, підтримувала Десантно-штурмові війська на Півдні.
Крім того, навчання передбачали застосування військових частин різних видів та окремих родів військ в єдиній системі. Так, військові частини ППО Сухопутних військ виконували всі завдання в єдиній системі ППО України спільно з військовими частинами Повітряних та Військово-Морських сил, військові частини ракетних військ і артилерії забезпечували вогневу підтримку дій морського угрупування на Азовському морі та виконували завдання в інтересах інших угрупувань військ”, – ідеться в повідомленні на сайті МОУ.

Для проведення практичних заходів були задіяні 100% полігонів Сухопутних військ.

Завдання відпрацьовувались в єдиній системі з діями інших видів та окремих родів військ Збройних сил України.

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Сергія Попка, результатом навчань стало “підвищення спроможності органів управління здійснювати управління угрупуваннями військ та резервами в ході оборонної та контрнаступальної операцій, перегрупування з одних оперативних напрямків на інші, веденні стабілізаційних дій та територіальної оборони”.

Військові частини, які залучались до практичних дій у ході навчань, отримали практику виконання всього спектру бойових завдань, підкреслив генерал Попко.

Читайте також:
“Козацька воля-2018”: українські ВМС провели бойові стрільби. ФОТО

“Схід-2018”: Росія почала найбільші військові навчання
у своїй новій історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна