“Схід-2018”: Росія почала найбільші військові навчання у своїй новій історії

 

На Далекому Сході Росії почалися військові маневри “Восток-2018” (“Схід-2018”), які стануть найбільшими за всю сучасну історію РФ.
Про це 11 вересня повідомив департамент інформації та масових комунікацій російського міноборони.

Маневри пройдуть під керівництвом міністра оборони РФ Сергія Шойгу 11-17 вересня на Далекому Сході Росії і в прилеглих акваторіях Тихого океану. Загалом у них братимуть участь майже 300 тисяч військових, десятки тисяч бронемашин, вертольотів, літаків і безпілотних літальних апаратів.
На одному з етапів до навчань приєднаються військові з Монголії і Китаю (3,5 тисячі).

“Міністр оборони зазначив, що маневри «Схід-2018» – наймасштабніший захід підготовки військ в історії російської армії”, – зазначено на сайті відомства.

У МО РФ повідомили, що на навчаннях будуть відпрацьовані способи застосування міжвидових військових угруповань для забезпечення оборони Росії, організація взаємодії між сухопутними військами і силами ВМФ. Також маневри необхідні для перевірки підготовленості органів військового управління під час планування та проведення перегрупування військ на великі відстані.

Раніше в Північноатлантичному альянсі висловили сподівання, що Росія проведе ці військові навчання у прозорій і передбачуваній манері.
Паралельно з РФ НАТО також буде проводити серію військових навчань – зокрема, Trident Junction-2018 біля північних кордонів Альянсу залучать 40 тисяч військових з усіх 29 країн-учасниць.

Читайте також:
Росія проведе найбільші військові маневри з часів Брежнєва

НП на навчаннях “Захід-2017”: російський вертоліт випустив ракету по глядачах. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна