Росія проведе найбільші військові маневри з часів Брежнєва

 

У Росії з 11 до 15 вересня пройдуть масштабні військові навчання “Схід-2018”, у яких візьмуть участь близько 300 тисяч вояків.

Про це повідомив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передає РБК.

Виступаючи перед журналістами в Абакані, Шойгу розповів, що військові навчання “Схід-2018” стануть найбільшими з 1981 року. У них візьмуть участь близько 300 тис. військовослужбовців, 36 тис. танків, БТР та інших машин, більше 1 тис. вертольотів, літаків і БПЛА.

“Вони в чомусь повторюють «Захід-81», але в чомусь, мабуть, є ще масштабнішими”, – зазначив Шойгу.

За його словами, навчання пройдуть майже на всіх полігонах Центрального і Східного військових округів. У них візьмуть участь Тихоокеанський і Північний флоти, будуть повністю задіяні ВДВ.

Перевірка, за словами глави МО РФ, буде проходити в умовах, максимально наближених до бойових.

Шойгу додав, що навчанням передувала раптова перевірка боєготовності, яка стала “доброю практикою в житті й роботі”.

Навчання “Захід-81”, про які згадував міністр оборони, проходили у вересні 1981 року в Білорусі, республіках Балтії та Україні. Тоді десятки тисяч радянських військовослужбовців відпрацьовували в тому числі введення військ на територію сусідньої Польської Народної Республіки.
У Польщі тоді проходили акції протесту, їх ініціатором виступала опозиційна профспілка “Солідарність” під керівництвом Леха Валенси. Через три місяці після навчань у Польщі було введено військовий стан.

Читайте також
:
НП на навчаннях “Захід-2017”: російський вертоліт випустив ракету по глядачах. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна