“Козацька воля-2018”: українські ВМС провели бойові стрільби. ФОТО

 

Військово-Морські сили ЗС України взяли участь у стратегічному командно-штабному навчанні “Козацька воля-2018”, що тривали упродовж 25-29 вересня у Збройних силах України.

У прес-центрі командування ВМСУ повідомили, що головна мета навчань — нарощення спроможностей військового управління в ході ведення оборонних стабілізаційних дій військами, планування та здійснення контрнаступальної операції.

Заступник командувача Військово-Морських сил ЗСУ з бойової підготовки контр-адмірал Олексій Неїжпапа зазначив, що шість тактичних груп корабельного складу ВМСУ на Чорному та Азовському морях виконують завдання за призначенням в інтересах оперативного угруповання.

“Ми здійснюємо ведення морської розвідки та стабілізаційних дій, охорону пунктів базування, супроводження кораблів та конвоїв, поставку озброєння, військової техніки та запасів у відповідні підрозділи, на кораблі та судна”, – сказав контр-адмірал.

Під час “Козацької волі-2018”  берегові підрозділи національних ВМС здійснили тактико-спеціальні навчання та заняття. За словами контр-адмірала Неїжпапи, надзвичайно важливою є взаємодія між різними родами та видами Збройних сил України задля виконання завдань в операціях.

“Ми керуємо діями корабельного складу, зокрема в інтересах десантно-штурмових військ України, проводимо у взаємодії висадку морського десанту на необладнане узбережжя”, – наголосив військовий.

У процесі маневрів катерні тактичні групи провели бойові стрільби, забезпечили ізоляцію ділянки морського узбережжя та захист морських комунікацій. Маневрений рятувальний загін у взаємодії з авіацією здійснив заходи пошуково-рятувального забезпечення — надання допомоги аварійному кораблю та рятування особового складу, що плаває на воді, а корабельна група загородження провела мінно-загороджувальні дії, розповіли в прес-центрі командування ВМС ЗС України.

ВМС 4 ВМС 5 ВМС 6 ВМС 2 ВМС 3 ВМС 8 ВМС 7
<
>
Козацька звитяга - 2018. ФОТО: Прес-центр Командування ВМС ЗС України

Читайте також:
Порошенко у США прийняв катери “Айленд”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна