СБУ в Києві зловила водія на “бляхах” “ДНР” – екс-працівника МВС. ФОТО

Фото: СБУ

Водієм, який їздив по Києву на “Пежо-301” з номерними знаками самопроголошеної “Донецької республіки”, виявився громадянин України – колишній працівник Міністерства внутрішніх справ України.
Як передає “Новинарня“, про це в суботу, 29 вересня, повідомив прес-центр СБУ.

“Жартівника” затримали співробітники Служби безпеки.

“Завдяки вжитим оперативним заходам контррозвідники СБУ менше ніж за добу встановили місце знаходження автотранспортного засобу, затримали особу, яка керувала авто (громадянина України, колишнього працівника МВС України, у теперішній час – представника однієї з українських страхових компаній), та вилучили фейкові реєстраційні номери і документи на транспортний засіб”, – ідеться в повідомленні СБУ.

Згідно з отриманими від громадянина поясненнями, автомобіль із 2014 року перебував у розшуку за лінією Інтерполу, у зв’язку з чим був затриманий на території Росії місцевою поліцією та переданий йому як представнику страхової фірми.

Під час перетину російсько-українського кордону він зняв номерні знаки так званої “ДНР”, але при в’їзді в Київ знову встановив їх – за його словами, “для забезпечення відповідності реєстраційних автомобільних номерів пакету документів на вказану машину, виданих російськими представниками Інтерполу, на випадок зупинки транспортного засобу для перевірки працівниками поліції України”.

Співробітники СБУ встановили, що працівник страхової компанії свідомо намагався сховати автомобіль після поширення у ЗМІ інформації. Це ускладнювало пошук транспортного засобу.

На теперішній час здійснюється комплекс заходів щодо перевірки наданих зловмисником пояснень, а також встановлення його можливої причетності до терористичної діяльності.

“Користуючись нагодою, Служба безпеки України дякує громадянам за пильність та ще раз нагадує телефон гарячої лінії 0 800 501 482 або [email protected] для повідомлень про виявлення підозрілих предметів, підозрілих осіб та будь-якої іншої інформації, яка стосується питань національної безпеки”, – зазначили в СБУ.

Читайте також:
Окупанти в “ДНР” насаджують свої “бляхи” та обмежують українські автономери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна