Зону ООС відвідали іноземні стратегічні радники Міноборони та ЗС України. ФОТО

 

У районі проведення операції Об’єднаних сил на Сході з робочим візитом побувала делегація стратегічних радників високого рівня Комітету реформу Міністерства оборони та Збройних сил України.
Про це ввечері в четвер, 27 вересня, повідомив прес-центр ООС.

“На Донбас наші військові партнери приїхали для ознайомлення із поточною безпековою ситуацією в районі проведення Операції об’єднаних сил, перспектив розвитку, а також ознайомлення із системою управління військами”, – сказано в повідомленні.

Під час візиту відбулася зустріч радників МОУ й ГШ ЗСУ із країн Європи та Північної Америки із командувачем Об’єднаних сил Сергієм Наєвим.
Генерал-лейтенент Наєв розповів про поточну ситуацію в районі проведення ООС, “навів численні підтвердження збройної агресії Росії проти України, приклади порушень окупаційними військами Мінських домовленостей, факти застосування ними зброї проти мирного населення”.
Окремо командувач зупинився на гуманітарній складовій в районі проведення операції, взаємодії з військово-цивільними адміністраціями, місцевими громадами, реалізації численних соціальних проектів, відновленні пошкодженої бойовими діями інфраструктури.

“Сторони обговорили широке коло питань щодо можливого розвитку ситуації, покращення системи взаємодії та управління військами, можливих шляхів подальшої співпраці з країнами-партнерами”, – зазначено у зведенні.

Командувач Об’єднаних сил подякував представникам делегації за допомогу, в тому числі й військову, від урядів їх країн.

Як інформувала “Новинарня“, раніше у вересні зону ООС відвідав міністр оборони Великої Британії, який був “вражений стійкістю та хоробрістю” українських військових.

Читайте також:
ООС: 22 обстріли за добу, бойовики зазнали значних втрат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна