СБУ викрила Укравтодор на завданні збитків державі на 220 млн. грн.

 

Співробітники СБ України спільно з прокуратурою м. Києва та слідчим управлінням київської Нацполіції в межах комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури в автодорожній галузі викрили керівництво Укравтодору на завданні збитків державі на суму понад 220 мільйонів гривень.
Про це 27 вересня повідомив прес-центр СБУ.

“У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували, що впродовж 2012-2014 років керівники служб автомобільних доріг всупереч вимогам Бюджетного кодексу України замовляли дорожньо-будівельні роботи у підконтрольних будівельних компаній, які проводились без отримання на них відповідних бюджетних асигнувань. Таким чином, через відсутність коштів, чиновники штучно та незаконно формували кредиторську заборгованість перед виконавцями”, – сказано в повідомленні.

Співробітники СБ України встановили, що лише за 2016-2017 роки із обласних Служб автомобільних доріг України за “мовчазної” згоди посадовців за цією корупційною схемою у судовому порядку з держави було стягнуто понад 220 мільйонів штрафних санкцій.

З метою притягнення винних до кримінальної відповідальності та відшкодування фігурантами справи завданих державі збитків у приміщеннях обласних служб автомобільних доріг, де виявлено правопорушення, проводяться санкціоновані слідчі дії.

Наразі першому заступнику керівника Служби автомобільних доріг у Київській області оголошено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, яке призвело до нанесення збитків державі в особливо великих розмірах. Вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Тривають першочергові слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх чиновників Укравтодору, причетних до корупційної схеми, зазначили в СБУ.

Читайте також:
СБУ викрила розкрадання коштів у Службі автодоріг.
Обшукали фірми нардепа Шевченка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна