СБУ викрила розкрадання коштів у Службі автодоріг. Обшукали фірми нардепа Шевченка

оновлено

Співробітники Служби безпеки України в рамках комплексу заходів із захисту об’єктів транспортної критичної інфраструктури держави викрили масштабну протиправну схему привласнення коштів Дорожнього фонду посадовцями Служби автомобільних доріг.
Про це повідомив прес-центр СБУ в четвер, 20 вересня.

“Оперативники спецслужби задокументували, що чиновники під час тендерних закупівель «санкціонували» використання комерсантами неякісних будівельних матеріалів, що призвело до передчасного руйнування дорожнього покриття.
У межах розпочатого досудового розслідування правоохоронці встановили, що посадовці комерційних структур, задіяних у схемі, використовували у документації підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей. «Дозволи» підприємців були нібито зареєстровані в органі з добровільної сертифікації дорожньо-будівельних матеріалів ДП «Дорожній контроль якості». Таким чином, зловмисники підтверджували наявність у них відповідної матеріально-технічної бази, зокрема асфальтобетонних заводів, необхідних для проходження кваліфікаційного відбору та перемоги у відкритих конкурсних торгах”, – ідеться в повідомленні.

При цьому, стверджують в СБУ, досудове слідство встановило, що необхідна сертифікація заводів фактично не здійснювалася та відповідні атестати комерсантам не видавалися.

“Через відсутність реальних атестованих асфальтобетонних заводів роботи виконувалися з використанням матеріалів сумнівного походження, що призвело до передчасного руйнування дорожного покриття. Натомість, за затвердженими актами виконаних робіт, матеріали оплачувалися за нормативами високої якості”, – заявляють у спецслужбі.

У рамках розпочатого кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, правоохоронці проводять санкціоновані слідчі дії.

Згадана стаття передбачає покарання за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

ОНОВЛЕНО. Як стало відомо, обшуки відбулися в офісах туристичного курорту “Буковель”, дорожньо-експлуатаційної фірми “ПБС” та фірми “Скорзонера” в Івано-Франківську, яку належать народному депутату від партії “УКРОП” Олександру Шевченку.

В ефірі програми “Право на владу” каналу “1+1” Шевченко заявив, що обшуки нібито пов’язані із замовленням президента Петра Порошенка, який нібито прагне знищити Шевченка як кандидата на виборах.

Як відомо, фірми Шевченка афілійовані з бізнесом олігарха Ігоря Коломойського, зокрема і з каналом “1+1”.

Читайте також новину 2016 року:
Гройсман обіцяє, що за три роки Україна отримає нормальні дороги

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна